SUA: În plină conferinţă de presă despre coronavirus, Donald Trump dă mâna cu invitaţii

SUA: În plină conferinţă de presă despre coronavirus, Donald Trump dă mâna cu invitaţii

Distanţarea socială? Reprezintă foarte puţin pentru el. Mergând împotriva recomandărilor formulate de majoritatea agenţiilor de sănătate din lumea întreagă, Donald Trump a dat mâna cu mai multe persoane vineri la Casa Albă, în plin anunţ al măsurilor contra coronaviruslui, comentează AFP.

Pentru a anunţa starea de urgenţ ă, preşedintele SUA s-a înconjurat de mai mulţi responsabili ai unor mari companii americane domeniul distribuţiei sau al sănătăţii.

Şi, în timp ce reamintea publicului american măsurile fundamentale de igienă publică care trebuie respectate, măsuri "de bun simţ" în opinia sa, el a strâns mâna cu tuturor acestor patroni după discursul lor.


Foto: (c) Jonathan Ernst / REUTERS


Unul dintre aceştia, Bruce Greenstein vicepreşedinte al LHC Group, a refuzat să dea mâna cu el, propunându-i un salut cu cotul, modalitate promovată de numeroase autorităţi sanitare pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

În cursul conferinţei de presă, Donald Trump, 73 de ani, a mai explicat că nu a fost testat la coronavirus, deoarece nu prezintă "niciun simptom", chiar dacă a fost în contact săptămâna trecută cu un brazilian, membru al delegaţiei preşedintelui Jair Bolsonaro, care a fost testat pozitiv la coronavirus.

El a adăugat că probabil se va testa "în curând".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...