SUA intenționează să vândă 76 de vehicule de asalt amfibii Greciei pentru 268 de milioane de dolari

SUA intenționează să vândă 76 de vehicule de asalt amfibii Greciei pentru 268 de milioane de dolari

Contractul mai prevede că Grecia poate primi 63 de mitraliere de calibru 50, lansatoare de grenade MK-19 și piese de schimb.

Amfibie AAV-7A1. Foto: Shutterstock

Statele Unite au anunțat vineri semnarea unui contract de 268 de milioane de dolari pentru vânzarea către Grecia a 76 de vehicule amfibii blindate AAV-7A1 cu diferite modificări și echipamente aferente, au transmis Departamentul de Stat și Departamentul Apărării. Departamentul este responsabil de furnizarea de echipamente militare și de arme în străinătate în baza unor contracte interguvernamentale, de promovare a legăturilor dintre Forțele Armate ale SUA și alte țări și de furnizarea de asistență financiară și tehnică partenerilor străini ai Washingtonului, din domeniul apărării.

Contractul mai prevede că guvernul grec poate primi 63 de mitraliere de calibru 50, lansatoare de grenade MK-19 și piese de schimb.

Potrivit guvernului SUA, implementarea contractului „va contribui la realizarea obiectivelor politicii externe și de securitate națională a SUA, contribuind la consolidarea securității unui aliat NATO, care este un partener important în asigurarea stabilității politice și a progresului economic în Europa." Vânzarea echipamentului va „îmbunătăți capacitatea Greciei de a face față amenințărilor actuale și viitoare”, se arată în document. Acordul „nu va schimba echilibrul militar subiacent în regiune”, spun Departamentul de Stat și Pentagonul.

A fost primită și permisiunea de a implementa aceste acorduri, permisiune care este emisă de Ministerul de Externe în conformitate cu legislația națională.

Administrația SUA a notificat deja Congresul cu privire la deciziile sale. Legislatura americană are acum 30 de zile pentru a studia noile acorduri și, eventual, a le bloca.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...