SUA: Investitorul Wilbur Ross, cel mai probabil noul Secretar pentru Comerț (NBC)

SUA: Investitorul Wilbur Ross, cel mai probabil noul Secretar pentru Comerț (NBC)

Milionarul Wilbur Ross este cel mai probabil opțiunea președintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, pentru funcția de Secretar pentru Comerț, iar anunțul va fi făcut în cursul zilei de miercuri, informează NBC, citat de Reuters.

Investitorul în vârstă de 79 de ani deține companii care arată potențialul de creștere al unui comerț intens pentru firmele americane, dar ilustrează și potențiale dezavantaje pentru muncitorii americani. În industrii clasice, precum cea a oțelului, Ross a beneficiat de politicile protecționiste și chiar și adversarii lui recunosc că omul de afaceri a salvat uzine care nu mai funcționau și care ar fi dat faliment dacă nu le-ar fi preluat el.

Însă în ultimii 15 ani, compania fondată de Ross a cumpărat firme în pragul falimentului și le-a reabilitat, de cele mai multe ori scoțând profit prin vânzarea către investitori străini. Ross a construit și fabrici în afara SUA, un fenomen pe care Donald Trump a promis să-l descurajeze.

În calitate de secretar pentru Comerț, Ros se va ocupa de o multitudine de agenții cu atribuții de la a impune limite în importul de textile până la a impune taxe vamale pentru diverse produse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...