SUA: Ivanka Trump, chemată în faţa comisiei parlamentare de anchetă cu privire la atacul asupra Capitoliului

SUA: Ivanka Trump, chemată în faţa comisiei parlamentare de anchetă cu privire la atacul asupra Capitoliului

Ivanka Trump, fiica fostului preşedinte american, a fost invitată în faţa comisiei parlamentare care încearcă să facă lumină asupra rolului lui Donald Trump în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului , transmite joi AFP.

Aceasta este pentru prima dată când un membru al familiei Trump este invitat în mod direct să coopereze cu ancheta referitoare la evenimentele din 6 ianuarie 2021.

Într-o scrisoare trimisă fiicei fostului preşedinte, care i-a fost acestuia şi consilieră apropiată la Casa Albă, congresmanul Bennie Thompson, îi propune 'o întrevedere pe 3 sau 4 februarie'.

'Comisia doreşte să discute despre orice conversaţie la care aţi fi putut fi martoră sau la care aţi fi putut participa cu privire la proiectul preşedintelui de a obstrucţiona sau de a împiedica numărarea voturilor marilor electori', detaliază Bennie Thompson în scrisoare.

Comisia, formată mai ales din aleşi democraţi, încearcă să stabilească rolul exact al fostului preşedinte şi al anturajului său în atacul asupra Congresului, în momentul în care aleşii certificau victoria lui Joe Biden la prezidenţiale.

Alţi apropiaţi ai lui Donald Trump, precum fostul său şef de cabinet Mark Meadows, au fost deja convocaţi de comisie, însă, fideli apelului miliardarului, au refuzat să coopereze.

Cu toate acestea, comisia avansează în marş forţat, audiind până acum aproape 400 de martori.

Comisia îşi propune să îşi facă publice cu orice preţ concluziile înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului, din noiembrie 2022. Dacă democraţii vor pierde controlul Camerei Reprezentanţilor, ea riscă să fie dizolvată de republicani.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa