SUA: Jacob Blake pledează nevinovat la acuzaţiile de violenţă domestică

SUA: Jacob Blake pledează nevinovat la acuzaţiile de violenţă domestică

Un bărbat împuşcat în spate de un poliţist din Wisconsin (nord-estul Statelor Unite) într-un incident ce a stârnit proteste pentru conduita necorespunzătoare a poliţiei a pledat nevinovat vineri la acuzaţia de agresiune sexuală şi la altele aflat pe patul de spital, relatează sâmbătă dpa.

Jacob Blake, un tânăr de culoare în vârstă de 29 de ani, era căutat de poliţie când a fost împuşcat de şapte ori în spate luna trecută de un poliţist în oraşul Kenosha, statul Wisconsin, în faţa celor trei copii mici ai săi într-un incident surprins de camerele video.

La audierea video de vineri, Blake a pledat de asemenea nevinovat în legătură cu două contravenţii, încălcări ale legii şi conduită dezordonată. Toate acuzaţiile provin dintr-o chestiune de violenţă domestică, afirmă autorităţile.

Dacă ar fi condamnat pentru acuzaţia de agresiune sexuală, Blake ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

Blake - purtând o cămaşă bleu şi o cravată galben deschis - a fluturat mână când a apărut prima dată la audierea video. "Bună ziua", i-a spus el comisarului Loren Keating.

Când Keating l-a întrebat dacă vrea explicaţii cu privire la procedură, Blake a răspuns: "Nu în acest moment, nu, nu".

Acuzaţiile de violenţă domestică provin dintr-un incident petrecut la 3 mai, potrivit documentelor instanţei, şi a implicat-o pe mama copiilor lui Blake în vârstă de 28 de ani. Blake a fost acuzat în acest caz pe 6 iulie şi un mandat de arestare trebuia pus în aplicare când a fost împuşcat.

În zilele ce au urmat, Blake, care a rămas paralizat de la mijloc în jos în urma incidentului, a fost încătuşat de patul de spital. Cătuşele au fost ulterior scoase.

Procesul ar urma să aibă loc în noiembrie.

Rusten Sheskey, poliţistul din Kenosha, este acuzat că l-a împuşcat pe Blake în spate de şapte ori pe 23 august în maşina unde acesta se afla împreună cu copiii săi - cu vârste de 3, 5 şi 8 ani. O anchetă în legătură cu acest incident este efectuată de Departamentul Justiţiei din Wisconsin. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina