SUA: Joe Biden câştigă alegerile primare democrate din statul Washington

SUA: Joe Biden câştigă alegerile primare democrate din statul Washington

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a câştigat alegerile primare democrate din statul Washington (nord-vestul SUA), consolidându-şi poziţia de favorit la obţinerea candidaturii Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, transmite DPA.

Luni după-amiază, Biden obţinuse aproape 38% din voturi, comparativ cu cele 36% ale contracandidatului său Bernie Sanders, ceea ce înseamnă o diferenţă de 23.000 de voturi. Avansul lui Joe Biden a sporit semnificativ în ultimele şapte zile.

Joe Biden a câştigat astfel competiţia electorală internă a Partidului Democrat în cinci dintre cele şase state care au organizat alegeri primare pe 10 martie: Washington, Idaho, Michigan, Mississippi şi Missouri. Bernie Sanders şi-a adjudecat victoria în Dakota de Nord.

Statul Washington are 89 de delegaţi la Convenţia Naţională Democrată.

În urmă cu o lună, Sanders era candidatul favorit al Partidului Democrat, dar situaţia s-a schimbat după victoria clară a lui Biden în primarele din Carolina de Sud, desfăşurate pe 29 februarie.

Ascensiunea lui Joe Biden a continuat prin victoriile din Super Marţea electorală, 3 martie, inclusiv în state unde Sanders câştigase în 2016, precum Michigan şi Minnesota.

Victoria lui Biden în statul Washington survine în pofida nucleului solid de voluntari care îl susţin pe Sanders, mulţi dintre ei loiali încă de acum patru ani, atunci când senatorul de Vermont a pierdut nominalizarea Partidului Democrat în favoarea fostului secretar de stat Hillary Clinton. Acesta, la rândul său, a fost înfrânt de republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie 2016. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!