SUA: Joe Biden continuă nominalizările membrilor viitoarei sale echipe de la Casa Albă

SUA: Joe Biden continuă nominalizările membrilor viitoarei sale echipe de la Casa Albă

Preşedintele-ales Joe Biden a numit marţi zece membri ai echipei sale campanie, dintre care jumătate femei şi un influent ales de culoare, să facă parte din echipa sa de lucru de la Casa Albă, unde se va muta după preluarea funcţiei de preşedinte al SUA pe 20 ianuarie, transmite AFP.

Fostul vicepreşedinte democrat îşi continuă pregătirile fără să aştepte ca Donald Trump să îşi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

După ce l-a numit pe veteranul democrat Ron Klain în funcţia de şef de personal al Casei Albe săptămâna trecută , Joe Biden a anunţat încă nouă numiri, inclusiv directoarea sa de campanie, Jen O'Malley Dillon, 44 de ani, care va ocupa funcţia de adjunct al şefului de personal.

Joe Biden a numit persoane apropiate, precum fostul său şef de cabinet Steve Ricchetti şi un vechi prieten, Mike Donilon, în posturi de consilieri.

Unul din principalii săi aliaţi din comunitatea afro-americană, Cedric Richmond, în vârstă de 47 de ani, va părăsi Camera Reprezentanţilor pentru a veni la Casa Albă în calitate de consilier responsabil pentru relaţiile cu societatea civilă.

Foto: (c) Erin Scott/Pool via REUTERS


Dana Remus, fostă profesoară de drept care a lucrat pentru fundaţia Obama, va prelua conducerea departamentului juridic al preşedinţiei.

Alegerea acestor personalităţi reflectă angajamentul lui Joe Biden de "a forma un guvern care să semene cu America, care să aibă expertiză şi să poată obţine rezultate pentru familiile muncitorilor încă din prima zi", potrivit unui comunicat al echipei sale de tranziţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”