SUA: Joe Biden îl acuză pe Donald Trump că "pune ulei pe toate focurile"

SUA: Joe Biden îl acuză pe Donald Trump că "pune ulei pe toate focurile"

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, l-a acuzat pe Donald Trump că, din pură "strategie politică", alimentează violenţele care au izbucnit în paralel cu manifestaţiile împotriva rasismului, notează AFP.

"Am spus clar. Nu este loc pentru violenţă, jafuri sau incendii. Niciunul. Zero", a scris fostul vicepreşedinte care îl va înfrunta pe omul de afaceri republican la alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Violenţele "se înrăutăţesc şi noi ştim de ce. Donald Trump refuză chiar să recunoască faptul că există o problemă de disparităţi rasiale în America", a adăugat Joe Biden.

"În loc să încerce să liniştească apele, el pune ulei pe toate focurile", a adăugat candidatul democrat. "Violenţa nu este o problemă pentru el, este o strategie politică. Şi cu cât există mai multă, este mai bine bine pentru el" pentru a fi ales din nou, l-a acuzat fostul vicepreşedinte.

Joe Biden şi coechipiera sa, Kamala Harris, au discutat miercuri cu familia lui Jacob Blake, un afro-american împuşcat de mai multe ori în spate de un poliţist alb, duminică, la Kenosha, în Wisconsin.

Aceste fapte au reanimat furia în Statele Unite în faţa rasismului şi violenţelor poliţiei. Manifestaţiile au degenerat la Kenosha în violenţe care s-au soldat cu doi morţi şi un rănit grav. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!