SUA: Joe Biden îl acuză pe Donald Trump că "pune ulei pe toate focurile"

SUA: Joe Biden îl acuză pe Donald Trump că "pune ulei pe toate focurile"

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, l-a acuzat pe Donald Trump că, din pură "strategie politică", alimentează violenţele care au izbucnit în paralel cu manifestaţiile împotriva rasismului, notează AFP.

"Am spus clar. Nu este loc pentru violenţă, jafuri sau incendii. Niciunul. Zero", a scris fostul vicepreşedinte care îl va înfrunta pe omul de afaceri republican la alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Violenţele "se înrăutăţesc şi noi ştim de ce. Donald Trump refuză chiar să recunoască faptul că există o problemă de disparităţi rasiale în America", a adăugat Joe Biden.

"În loc să încerce să liniştească apele, el pune ulei pe toate focurile", a adăugat candidatul democrat. "Violenţa nu este o problemă pentru el, este o strategie politică. Şi cu cât există mai multă, este mai bine bine pentru el" pentru a fi ales din nou, l-a acuzat fostul vicepreşedinte.

Joe Biden şi coechipiera sa, Kamala Harris, au discutat miercuri cu familia lui Jacob Blake, un afro-american împuşcat de mai multe ori în spate de un poliţist alb, duminică, la Kenosha, în Wisconsin.

Aceste fapte au reanimat furia în Statele Unite în faţa rasismului şi violenţelor poliţiei. Manifestaţiile au degenerat la Kenosha în violenţe care s-au soldat cu doi morţi şi un rănit grav. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel