SUA: John Kirby lasă Pentagonul pentru Casa Albă

SUA: John Kirby lasă Pentagonul pentru Casa Albă

Cea mai cunoscută faţă a Pentagonului, purtătorul de cuvânt al acestuia, John Kirby, se va alătura Consiliului National de Securitate (NSC), în cadrul Casei Albe, a anunţat vineri preşedinţia americană, transmite AFP.

El va ocupa acolo funcţia de coordonator de comunicaţii strategice.

"John înţelege bine complexităţile legate de politica externă şi de apărare ale SUA şi va reprezenta cu pricepere guvernul în dosare importante de securitate naţională", a salutat preşedintele Joe Biden în comunicatul Casei Albe .

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, John Kirby a avut tot mai multă vizibilitate în cadrul administraţiei Biden datorită briefingurilor sale zilnice de presă, transmise în direct la televizor.

"Pur şi simplu nu există un alt comunicator ca el nicăieri", l-a lăudat la rândul său secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat separat.

Alăturându-se Consiliului Naţional de Securitate, acest fost marinar de carieră, promovat la gradul de contraamiral, va lucra într-o celulă extrem de strategică pentru Statele Unite.

În cadrul Casei Albe, NSC este grupul care îl asistă pe preşedinte în dosarele internaţionale, mai scrie AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina