SUA: Justiţia americană a inculpat-o pe canadiana care intenţiona să îl otrăvească pe preşedintele Donald Trump

SUA: Justiţia americană a inculpat-o pe canadiana care intenţiona să îl otrăvească pe preşedintele Donald Trump

Pascale Ferrier, femeia de 53 de ani din Quebec acuzată că i-a trimis o scrisoare otrăvită preşedintelui american Donald Trump, a fost inculpată oficial sub acuzaţia de ameninţări la adresa preşedintelui Statelor Unite de o instanţă din statul New York, informează AFP.

Pascale Ferrier s-a prezentat în faţa unui magistrat federal din Buffalo, la graniţa cu Canada, unde a fost arestată duminică, în prezenţa unui avocat numit din oficiu, pe care l-a solicitat.

Deşi nu i s-a cerut să decidă în acest moment dacă va pleda vinovată sau nu, judecătorul Kenneth Schroeder a anunţat că pledează nevinovată în numele său, ceea ce îi conferă mai multe drepturi în acest moment.

Conform rechizitoriului făcut public marţi, Pascale Ferrier este persoana care i-a trimis preşedintelui SUA o scrisoare primită vineri la centrul de sortare poştală al Casei Albă, plic ce conţinea ricină, o otravă potenţial mortală.

Potrivit agentului care a condus ancheta, scrisoarea conţinea următorul mesaj adresat preşedintelui american: "Ţi-am găsit un nume nou: clovn tiran urât. Sper să îţi placă. Distrugi Statele Unite şi le conduci la dezastru". "Renunţă, nu candida la aceste alegeri", a scris acuzata, după care menţiona că a strecurat în scrisoare "un cadou special" - otrava - pentru a-l "ajuta" pe Donald Trump să se hotărască.

"Dacă asta nu funcţionează, voi găsi o reţetă mai bună pentru o altă otravă sau îmi voi folosi arma în ziua în care voi putea veni", a conchis ea şi a semnat "Spirit rebel liber".

Sunt formulări şi o semnătura asemănătoare cu cele pe care anchetatorii le-au găsit în alte şase scrisori trimise în Texas la mijlocul lunii septembrie unor persoane care lucrează în centre de detenţie unde Ferrier a fost închisă în 2019, după arestarea ei pentru deţinerea ilegală de arme de foc.

Acuzata, care a vorbit doar monosilabic în timpul şedinţei de marţi, a solicitat o audiere specială, stabilită pentru 28 septembrie, în care procurorii americani vor trebui să prezinte dovada identităţii sale înainte de a putea continua procedurile.

Până atunci, Pascale Ferrier va rămâne în închisoare, procurorii considerând că există un risc ridicat ca acuzata să fugă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria