SUA: Kamala Harris a ales-o şefă de cabinet pe Tina Flournoy, care a ocupat aceeaşi poziţie la Bill Clinton

SUA: Kamala Harris a ales-o şefă de cabinet pe Tina Flournoy, care a ocupat aceeaşi poziţie la Bill Clinton

Kamala Harris a ales-o pe Tina Flournoy, care a fost şefa de cabinet a preşedintelui Bill Clinton, să conducă biroul său de vicepreşedinte în momentul în care ea şi preşedintele ales Joe Biden vor fi învestiţi în ianuarie, a anunţat joi echipa sa de tranziţie, relatează DPA.

Tina Flournoy va conduce un mic birou ai cărui angajaţi sunt până acum doar femei, majoritatea de culoare. Kamala Harris este prima femeie şi prima femeie de culoare aleasă în funcţie de vicepreşedinte al SUA.

Echipa de tranziţie a mai anunţat că Rohini Kosoglu, fostă şefă de cabinet la biroul de senator al Kamalei Harris şi care a devenit unul din consilierii săi principali în timpul campaniei prezidenţiale a lui Biden, va fi consiliera sa de politică internă.

Nancy McEldowney, fostă ambasadoare în Bulgaria şi cu o experienţă de 30 de ani în diplomaţia americană, va fi consiliera sa de securitate naţională.

Tina Flournoy este afro-americană. Rohini Kosoglu are origini sud-asiatice. Symone Sanders şi Ashley Etienne, anunţate săptămâna trecută ca secretar de presă, respectiv purtătoare de cuvânt în cabinetul Kamalei Harris, sunt amândouă de culoare.

Aceste numiri vin în contextul în care Biden s-a confruntat cu plângeri din partea unor grupuri proeminente de apărare a drepturilor minorităţilor că nu a numit mai multe persoane de culoare şi latino în cabinetul său şi în alte posturi de vârf.

"A fost un scrutin al femeilor de culoare. Este timpul să avem o agendă a femeilor de culoare, când ne definim priorităţile pentru ţară", a spus Aimee Allison, fondatoare şi preşedintă a 'She the People', o organizaţie care promovează prezenţa femeilor de culoare în politică.

Kamala Harris a precizat într-un comunicat, în legătură cu Tina Flournoy, că "experienţa sa profundă, expertiza în politici publice şi cariera împlinită în serviciul public o fac extrem de calificată pentru această poziţie importantă".

Tina Flournoy a fost un jucător important în politica şi politicile democraţilor încă de la începutul anilor '90, având posturi de nivel înalt în Casa Albă sub mandatul lui Bill Clinton, în Comitetul Democrat Naţional şi în Federaţia Americană a Profesorilor. Din 2013, ea conducea biroul post-prezidenţial al lui Bill Clinton.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina