SUA: Kushner a folosit un server de e-mail privat pentru a coresponda cu înalți oficiali de la Casa Albă

SUA: Kushner a folosit un server de e-mail privat pentru a coresponda cu înalți oficiali de la Casa Albă

Jared Kushner, ginerele și consilier al președintelui american Donald Trump, a folosit un server de e-mail privat pentru a coresponda cu înalți oficiali de la Casa Albă și consilieri externi, a informat presa americană duminică, citată de agenția DPA.

Kushner a folosit acest cont pentru a trimite e-mailuri în legătură cu mai multe subiecte, inclusiv acoperirea mass-media și planificarea unor evenimente, potrivit ziarului politic online Politico, afirmând că a verificat 24 de e-mailuri.

Un avocat al lui Kushner a confirmat utilizarea unui cont privat, potrivit Politico și Washington Post.

"Mai puțin de 100 de e-mailuri din ianuarie până în august au fost trimise sau returnate de dl Kushner colegilor din Casa Albă din contul său personal de e-mail", a precizat avocatul Abbe Lowell într-un comunicat, potrivit Politico.

"Acestea însemnau de obicei trimiterea mai departe a unor articole de presă sau comentarii politice și cel mai adesea au avut loc când cineva a inițiat schimbul prin trimiterea unui e-mail mai degrabă la adresa sa personală decât la adresa sa de la Casa Albă", se adaugă în comunicat, care mai notează că Jared Kushner "folosește adresa sa de e-mail de la Casa Albă pentru a conduce afacerile Casei Albe".

E-mailurile non-personale au fost transmise la adresa oficială a lui Kushner și "toate au fost păstrate pentru orice eventualitate", se spune în comunicat, potrivit Washington Post.

Kushner a folosit contul de e-mail privat pentru a purta corespondență cu fostul șef de cabinet de la Casa Albă Reince Priebus, cu fostul strateg Steve Bannon, cu consilierul economic Gary Cohn și cu purtătorul de cuvânt Josh Raffel, a relatat Politico.

Nu există niciun indiciu că Kushner ar fi transmis "materiale sensibile sau clasificate din contul său privat", potrivit Politico.

Kushner, vizat de o anchetă în legătură cu intervenția Rusiei în alegerile din 2016 în SUA, a depus mărturie în fața senatorilor americani și și-a apărat contactele cu oficialii ruși în timpul și după campania prezidențială ca fiind "corecte".

În timpul campaniei electorale a lui Trump din 2016, republicanul a ridiculizat-o pe rivala sa democrată Hillary Clinton, care a folosit un server de e-mail privat pentru corespondența oficială când era secretar de stat sub președintele Barack Obama, amintește Reuters.

Ulterior, s-a stabilit că unele dintre aceste mesaje conțineau informații clasificate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria