SUA: Kushner a folosit un server de e-mail privat pentru a coresponda cu înalți oficiali de la Casa Albă

SUA: Kushner a folosit un server de e-mail privat pentru a coresponda cu înalți oficiali de la Casa Albă

Jared Kushner, ginerele și consilier al președintelui american Donald Trump, a folosit un server de e-mail privat pentru a coresponda cu înalți oficiali de la Casa Albă și consilieri externi, a informat presa americană duminică, citată de agenția DPA.

Kushner a folosit acest cont pentru a trimite e-mailuri în legătură cu mai multe subiecte, inclusiv acoperirea mass-media și planificarea unor evenimente, potrivit ziarului politic online Politico, afirmând că a verificat 24 de e-mailuri.

Un avocat al lui Kushner a confirmat utilizarea unui cont privat, potrivit Politico și Washington Post.

"Mai puțin de 100 de e-mailuri din ianuarie până în august au fost trimise sau returnate de dl Kushner colegilor din Casa Albă din contul său personal de e-mail", a precizat avocatul Abbe Lowell într-un comunicat, potrivit Politico.

"Acestea însemnau de obicei trimiterea mai departe a unor articole de presă sau comentarii politice și cel mai adesea au avut loc când cineva a inițiat schimbul prin trimiterea unui e-mail mai degrabă la adresa sa personală decât la adresa sa de la Casa Albă", se adaugă în comunicat, care mai notează că Jared Kushner "folosește adresa sa de e-mail de la Casa Albă pentru a conduce afacerile Casei Albe".

E-mailurile non-personale au fost transmise la adresa oficială a lui Kushner și "toate au fost păstrate pentru orice eventualitate", se spune în comunicat, potrivit Washington Post.

Kushner a folosit contul de e-mail privat pentru a purta corespondență cu fostul șef de cabinet de la Casa Albă Reince Priebus, cu fostul strateg Steve Bannon, cu consilierul economic Gary Cohn și cu purtătorul de cuvânt Josh Raffel, a relatat Politico.

Nu există niciun indiciu că Kushner ar fi transmis "materiale sensibile sau clasificate din contul său privat", potrivit Politico.

Kushner, vizat de o anchetă în legătură cu intervenția Rusiei în alegerile din 2016 în SUA, a depus mărturie în fața senatorilor americani și și-a apărat contactele cu oficialii ruși în timpul și după campania prezidențială ca fiind "corecte".

În timpul campaniei electorale a lui Trump din 2016, republicanul a ridiculizat-o pe rivala sa democrată Hillary Clinton, care a folosit un server de e-mail privat pentru corespondența oficială când era secretar de stat sub președintele Barack Obama, amintește Reuters.
    
Ulterior, s-a stabilit că unele dintre aceste mesaje conțineau informații clasificate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin