SUA: La alegerile parlamentare, românii vor putea vota la 31 de secții de votare

SUA: La alegerile parlamentare, românii vor putea vota la 31 de secții de votare

Românii vor avea la dispoziție pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, cu ocazia alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, un număr de 31 de secții de votare, cu 9 mai multe decât cele organizate cu ocazia alegerilor pentru Președintele României din 2014, informează Ambasada României la Washington într- un comunicat de presă trimis AGERPRES.

Adresele adresele tuturor secțiilor de votare din străinătate, pot fi consultate la adresa http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/2016.11.08_haep_43-2016_sectii_de_votare_strainatate.pdf.

Subiectul organizării alegerilor parlamentare din acest an a fost abordat pe data de 8 noiembrie 2016, cu prilejul  întrevederii pe care ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut-o cu Ana Maria Pătru, președinta Autorității Electorale Permanente, aflată în vizită la Washington DC, la invitația Fundației Internaționale pentru Sisteme Electorale, se arată în comunicat.

Pe parcursul discuțiilor dintre cei doi oficiali, au fost trecute în revistă demersurile efectuate de misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din SUA pentru facilitarea exprimării dreptului la vot de către cetățenii români stabiliți sau aflați temporari în SUA, printre care campania de informare privind noutățile legislative, stabilirea secțiilor de votare și organizarea birourilor electorale aferente.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”