SUA: Liderul mişcării Proud Boys a fost condamnat la cinci luni de închisoare

SUA: Liderul mişcării Proud Boys a fost condamnat la cinci luni de închisoare

Liderul mişcării de extremă dreapta "Proud Boys" din Statele Unite a fost condamnat luni la cinci luni de închisoare pentru distrugerea unui banner "Black Lives Matter" aparţinând unei biserici din Washington, în timpul protestelor organizate în sprijinul fostului preşedinte Donald Trump, informează AFP.

O figură cheie a acestei mişcări de extremă dreaptă care a jucat un rol central în atacul din 6 ianuarie asupra Congresului, Henry 'Enrique' Tarrio, în vârstă de 37 de ani, fusese arestat cu două zile mai devreme pentru că a smuls bannerul de pe faţada unei biserici din capitala federală şi l-a ars, potrivit Departamentului de Justiţie.

El a fost acuzat de un tribunal din Washington pentru distrugerea bunurilor bisericii metodiste Asbury United, o biserică frecventată preponderent de afro-americani, într-o demonstraţie desfăşurată pe 12 decembrie, care a degenerat.

Inculparea sa s-a bazat pe o fotografie postată pe reţelele de socializare, în care Henry 'Enrique' Tarrio apare ţinând bannerul şi o brichetă.

Totodată, el a fost acuzat pentru că în momentul arestării s-au găsit asupra sa două încărcătoare de arme de foc de mare capacitate, conform informaţiilor furnizate de poliţie.

Enrique Tarrio a organizat mai multe demonstraţii în sprijinul fostului preşedinte Donald Trump,precum şi contramanifestaţii la paradele împotriva violenţei ale mişcării Black Lives Matter.

În luna iulie, Tarrio a pledat vinovat în cazul ambelor acuzaţii. El a fost condamnat la 155 de zile de închisoare şi amendat cu 1.000 de dolari. De asemenea, a fost obligat să ramburseze bisericii 347 de dolari pentru arderea bannerului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

3 ULTIMA ORĂ Doi bătrâni din București, de 90 și 89 de ani, soț și soție, s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau

4 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…

5 Cum au descoperit serviciile secrete „cârtița” rușilor din guvernul Ucrainei