SUA: Linda Tripp, personaj-cheie în scandalul Lewinsky, a decedat la 70 de ani

SUA: Linda Tripp, personaj-cheie în scandalul Lewinsky, a decedat la 70 de ani

Linda Tripp, fostă angajată a Casei Albe, care a făcut înregistrări secrete ce au dus la declanşarea procedurii de destituire (impeachment) împotriva preşedintelui de atunci al SUA, Bill Clinton, a decedat miercuri la vârsta de 70 de ani, a anunţat fostul ei avocat, Joseph Murtha, citat de dpa.

Tripp a pierdut lupta cu cancerul, în ultimele zile starea sa de sănătate înrăutăţindu-se foarte mult.

Linda Tripp a înregistrat în secret convorbirile telefonice cu Monica Lewisnky, pe atunci stagiară la Casa Albă, în care aceasta i-a povestit despre relaţia sa sexuală cu preşedintele Clinton.

Tripp a predat înregistrările procurorului special Kenneth Starr şi s-a întâlnit totodată cu Lewinsky având asupra sa un dispozitiv de înregistrare secret.

Kenneth Starr a utilizat informaţiile pentru a declanşa o anchetă împotriva lui Bill Clinton, ceea ce a condus în cele din urmă la punerea sub acuzare a acestuia pentru sperjur şi obstrucţionarea justiţiei.

"Indiferent de trecut, aflând că Linda Tripp este foarte grav bolnavă, îi doresc să se facă bine. Nu-mi pot imagina cât de dificil este acum pentru familia ei", declarase Lewinsky miercuri, când au început să circule informaţiile conform cărora Tripp se simţea foarte rău.

Potrivit canalului de televiziune CNN, Tripp a fost întrebată în 2003 dacă îşi regretă decizia, care a transformat-o într-o paria în ochii multora, ea a răspuns: "Nu, aş face-o din nou!". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale