SUA: Manafort și Gates se declară nevinovați în scandalul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016

SUA: Manafort și Gates se declară nevinovați în scandalul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, și fostul său asociat Richard Gates s-au declarat luni nevinovați în cele 12 capete de acuzare la adresa lor în cadrul anchetei privind implicarea Rusiei în campania prezidențială din SUA din 2016, informează EFE.

Manafort și Gates au compărut luni în fața judecătoarei Deborah A. Robinson de la un tribunal din Washington D.C. și, într-o scurtă audiere, avocații lor au anunțat că cei doi se declară nevinovați în toate capetele de acuzare, între care se găsește delictul de "conspirație împotriva Statelor Unite".

Reprezentanții guvernului au considerat că, dată fiind gravitatea acuzațiilor la adresa lor, Manafort și Gates ar putea încerca să fugă și, din acest motiv, au cerut judecătoarei să-i pună sub arest la domiciliu, având dreptul doar să-și vadă avocații și să se prezinte la programările medicale.

În plus, reprezentanții guvernului au cerut ca Manafort și Gates să depună o cauțiune de 10 milioane de dolari și, respectiv, cinci milioane de dolari. Judecătoarea încă nu s-a pronunțat în privința acestor aspecte și a cerut o scurtă pauză pentru a studia solicitările, transmite EFE, care adăugă că judecătoarea a fixat o nouă audiere pentru joi, 2 noiembrie.

Paul Manafort și Rick Gates, adjunctul său în campania electorală, au fost puși sub acuzare vineri, actul de inculpare fiind făcut public luni, după ce ei s-au predat FBI, a indicat procurorul special, într-un comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”