SUA: Melania Trump se duce în Florida cu un avion guvernamental, în ciuda shutdown-ului (presă)

SUA: Melania Trump se duce în Florida cu un avion guvernamental, în ciuda shutdown-ului (presă)

Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, şi fiul său Barron au aterizat joi în Florida la bordul unui avion guvernamental, în pofida shutdown-ului, închiderea parţială a guvernului federal american, notează canalul ABC, citat vineri de agenţia dpa.

Cu câteva ore mai înainte, Jake Sherman de la Politico a postat pe Twitter că cei doi s-au dus să-şi petreacă weekendul la clubul privat al preşedintelui Donald Trump Mar-A-Lago. Ei au plecat în Florida cu un avion guvernamental care a decolat de la baza forţelor aeriene Andrews din afara Washingtonului.

Pe de altă parte, ziua de joi a fost plină de planuri de călătorie anulate în timp ce închiderea parţială a guvernului federal a bătut recordul, intrând în a 27-a zi.

Într-o scrisoare deschisă trimisă joi, preşedintele Donald Trump a anunţat anularea viitoarelor planuri de călătorie în străinătate ale preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, pe motiv că, în timpul shutdown-ului, deplasările ei pentru a vizita trupele americane staţionate în străinătate ar fi nepotrivite.

"Din cauza shutdown-ului, îmi pare rău să vă informez că vizitele dumneavoastră la Bruxelles, în Egipt şi Afganistan au fost amânate", a scris el. "Vom reprograma această excursie de şapte zile în momentul în care shutdown-ul se va fi încheiat. În contextul în care 800.000 de angajaţi americani nu-şi primesc salariile, eu sunt sigur că veţi fi de acord că amânarea acestui eveniment de relaţii publice este absolut potrivită", a adăugat Trump.

El i-a mai scris lui Pelosi: "Dacă doriţi să vă faceţi călătoria cu o cursă de linie, ar fi cu siguranţă prerogativa dumneavoastră".

Preşedintele Trump şi-a anulat, de asemenea, deplasarea din 22 ianuarie, la Forumul Economic Mondial de la Davos, din Elveţia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...