SUA: Membri democraţi ai Congresului cer FBI să deschidă o anchetă penală asupra lui Trump

SUA: Membri democraţi ai Congresului cer FBI să deschidă o anchetă penală asupra lui Trump

Doi membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor a SUA au cerut luni Biroului Federal de Investigaţii (FBI) să deschidă o anchetă penală în legătură cu preşedintele Donald Trump pentru că a făcut presiuni asupra unor oficiali pentru a invalida rezultatele alegerilor prezidenţiale, relatează dpa.

Într-o convorbire telefonică înregistrată care a fost publicată în weekend, prima dată în Washington Post, Trump a pledat pe lângă principalul oficial al autorităţii electorale din Georgia să schimbe rezultatul alegerilor de la 3 noiembrie în acest stat, argumentând că tot ce trebuie să facă este "să găsească 11.780 de voturi" .

Într-o scrisoare către directorul FBI Christopher Wray, congresmanul Ted Lieu, membru al Camerei Reprezentanţilor din California, şi deputata Kathleen Rice, din New York, au argumentat că "dovada fraudei electorale a dlui Trump este acum la lumina zilei".

"În calitate de membri ai Congresului şi foşti procurori, credem că Donald Trump s-a angajat în solicitarea sau în conspiraţia de a comite un număr de infracţiuni electorale", au scris Lieu şi Rice în scrisoare. "Vă cerem să deschideţi imediat o investigaţie penală asupra preşedintelui", se mai menţionează în textul celor doi.

În cele două luni scurse de la alegerile prezidenţiale din SUA, Trump a refuzat să-şi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden.

Aliaţii lui Trump au deschis în schimb zeci de procese pentru a răsturna rezultatele alegerilor în state decisive cheie. Aproape toate procesele au fost respinse din cauza lipsei de dovezi.

Congresul se va reuni miercuri pentru a certifica victoria în alegeri a lui Biden înainte de învestirea sa, pe 20 ianaurie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /