SUA: Mesaje false care avertizau cu privire la atacuri cibernetice, trimise de pe un server autorizat al FBI

SUA: Mesaje false care avertizau cu privire la atacuri cibernetice, trimise de pe un server autorizat al FBI

E-mailuri false atribuite Departamentului de Securitate Internă al SUA au fost trimise sâmbătă de pe un server informatic securizat al FBI, a confirmat poliţia federală americană, după informaţii furnizate de experţi ai organizaţiei europene Spamhaus, transmite AFP.

Într-un comunicat, FBI şi Agenţia Departamentului de Securitate însărcinată cu Securitatea Cibernetică (CISA) au confirmat incidentul, fără a intra în detalii.

"FBI şi CISA sunt la curent cu incidentul din această dimineaţă care implică e-mailuri false de la un cont la @ ic.fbi.gov", conform comunicatului lor. "Aceasta este o situaţie în curs de desfăşurare şi nu putem oferi alte informaţii în acest moment", adaugă ei, precizând că "materialul afectat a fost scos în offline la scurt timp după ce problema a fost descoperită".

"Continuăm să încurajăm populaţia să fie atentă la expeditorii necunoscuţi şi vă cerem să anunţaţi orice activitate îndoielnică", se menţionează în comunicatul citat.

Nu au fost oferite detalii cu privire la modul în care au fost trimise aceste e-mailuri, fie de către o persoană autorizată să acceseze serverul, fie de către un hacker extern.

Potrivit informaţiilor Spamhaus, un număr mare de e-mailuri false a fost trimis în două valuri sâmbătă dimineaţa de la o adresă a unui portal guvernamental pentru aplicarea legii în companii, folosit de numeroase agenţii guvernamentale.

Unele dintre e-mailuri, trimise în numele grupului responsabil cu detectarea atacurilor cibernetice din cadrul Departamentului de Securitate Internă, aveau ca subiect: "urgent, sistemele dumneavoastră sunt în pericol".

E-mailurile îi avertizau pe destinatari că sunt ţinta unui atac "sofisticat" al unei grupări binecunoscute de rackeţi, potrivit Spamhaus.

Brian Krebs, expert independent în securitate cibernetică, a explicat că el însuşi a primit un e-mail fals de pe adresa FBI, dar cu un alt mesaj. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…