SUA: Michael Flynn vrea să-şi retragă declaraţia de recunoaştere a vinovăţiei în ancheta privind ingerinţa rusă

SUA: Michael Flynn vrea să-şi retragă declaraţia de recunoaştere a vinovăţiei în ancheta privind ingerinţa rusă

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, a cerut permisiunea unui judecător de a-şi retrage declaraţia de recunoaştere a vinovăţiei în ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016, transmite AFP.

În decembrie 2017, Flynn a pledat vinovat la acuzaţia că i-a minţit pe anchetatorii FBI în privinţa contactelor sale cu Serghei Kisliak, pe atunci ambasadorul Rusiei în SUA, în momentul tranziţiei între preşedinţiile Obama şi Trump.

Potrivit avocaţilor lui Flynn, procurorii nu au respectat acordul referitor la pledoarie pe care Flynn îl încheiase cu ei, întrucât i-au cerut să furnizeze o mărturie falsă.

Michael Flynn, general în retragere în vârstă de 61 de ani, a rămas numai 22 de zile în adminstraţia Trump. În momentul plecării sale, era investigat pentru contacte avute cu ruşi şi s-a recunoscut vinovat că a minţit FBI.

Flynn şi-a schimbat echipa de avocaţi în iunie. Conform noilor săi consilieri, procurorii i-au cerut să depună mărturie falsă că a minţit completând formulare pe lângă Ministerul de Justiţie pentru a ascunde munca efectuată de firma sa de lobby în favoarea statului turc.

Cererea lui Flynn intervine cu două săptămâni înainte de verdictul aşteptat în cazul său din partea justiţiei. Orice schimbare a pledoariei trebuie aprobată de un judecător. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite un text care ar trebui să dea de gândit talibanilor USR PLUS / Sau și despre acest om o să spună că este vâ…

2 Mircea Marian / Căutând o poză cu Tudorel Toader am dat peste acest moment istoric: delegația USR la discuții d…

3 Preotul Eugen Tănăsescu: „Nu-l scoateţi vinovat pe IPS Teodosie, pentru că nişte cinici v-au dat cârpe de doi …

4 BBC / Unul din marile mistere ale biologiei a fost rezolvat

5 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…