SUA: Mike Pence a acceptat învestitura de candidat republican pentru postul de vicepreședinte; Ted Cruz, huiduit

SUA: Mike Pence a acceptat învestitura de candidat republican pentru postul de vicepreședinte; Ted Cruz, huiduit

Aliatul lui Donald Trump, conservatorul Mike Pence, a acceptat oficial miercuri învestitura de candidat republican pentru postul de vicepreședinte la alegerile din noiembrie, într-un discurs la Cleveland, relatează AFP.

"Sunt extrem de onorat de votul dvs. de încredere și, în numele familiei mele, accept nominalizarea dvs. pentru a face campanie și a deveni vicepreședintele Statelor Unite ale Americii", a declarat Mike Pence, 57 de ani, fost membru al Congresului și guvernator al statului Indiana din 2013.

Acest conservator extrem de popular în cadrul dreptei religioase este relativ puțin cunoscut la nivel național. El a fost ales de Donald Trump săptămâna trecută. Delegații la Convenția republicană din Cleveland au ratificat această alegere marți prin aclamări, conform tradiției.

"Acest om este cunoscut pentru personalitatea sa puternică, pentru stilul extrem de colorat și pentru o mare carismă", a spus Mike Pence despre Trump, glumind: "Îmi imaginez că el voia să echilibreze lista" de candidați.

"Ați desemnat pentru președinție un om care nu abandonează niciodată, care nu renunță niciodată, un luptător, un câștigător. Până în prezent, el a fost nevoit să se lupte singur împotriva tuturor, însă săptămâna asta acest partid unit se întărește și la 8 noiembrie știu că îl vom alege pe Donald Trump drept cel de-al 45-a președinte al SUA", a spus Mike Pence.

El a vorbit la închiderea celei de-a treia seri a Convenției republicane, care a fost marcată de un gest de sfidare din partea lui Ted Cruz, fost candidat în alegerile primare din primăvară.

Senatorul ultra-conservator de Texas a fost huiduit copios de o mare parte a delegaților după ce a refuzat să îl susțină pe Donald Trump, cerându-le chiar republicanilor să voteze 'conform conștiinței' la scrutinul din noiembrie.

"Dacă vă iubiți țara și dacă vă iubiți copiii atât de mult pe cât îi iubesc eu, ridicați-vă, vorbiți și votați conform conștiinței voastre", a spus el la capătul unui lung discurs.

"Votați pentru candidați în care aveți încredere pentru a vă apăra libertăților și a respecta Constituția", a adăugat el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”