SUA: Mike Pompeo validat în funcția de director al CIA

SUA: Mike Pompeo validat în funcția de director al CIA

Senatul american l-a confirmat luni pe Mike Pompeo în funcția de director al CIA, unde fusese desemnat de Donald Trump, în timp ce șeful diplomației ales de noul președinte urmează să fie validat în viitorul apropiat, transmite AFP.

Mike Pompeo, congresmen republican, este al treilea membru al administrației Donald Trump care a fost confirmat în post.

Noul șef al serviciului de spionaj, în vârstă de 53 de ani, a primit 66 de voturi pentru și 32 împotrivă, sprijinindu-se de o puternică susținere din partea adversarilor săi democrați din Senat.

"Va fi un excelent director al CIA", a salutat Paul Ryan, omul puternic al Congresului american care l-a felicitat printr-un mesaj pe Twitter pe colegul său din Camera Reprezentanților.

Un mare număr de senatori democrați i-au apreciat cunoștințele profunde din domeniul serviciilor de informații, în special în domeniul securității cibernetice.

Mike Pompeo "s-a angajat să respecte legea privind tortura și a promis să prezinte o analiză obiectivă a respectării de către Iran a acordului privind programul nuclear", a subliniat senatoarea democrată Dianne Feinstein, vicepreședinta comisiei pentru serviciile de informații.

În paralel, comisia pentru politică externă a Senatului SUA a aprobat luni desemnarea de către Donald Trump a lui Rex Tillerson , fost director general al concernului ExxonMobil, la conducerea Departamentului de Stat, în pofida opoziției democraților.

Senatorii din comisie au votat cu 11 la 10 în favoarea sa, toți republicanii aprobându-l, iar democrații respingând în bloc desemnarea lui. Plenul Senatului urmează să voteze pentru a finaliza această numire la o dată care va fi stabilită ulterior.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...