SUA: Ministrul energiei Rick Perry, invitat să depună mărturie în ancheta pentru destituirea lui Trump

SUA: Ministrul energiei Rick Perry, invitat să depună mărturie în ancheta pentru destituirea lui Trump

Ministrul energiei Rick Perry şi directorul interimar al biroului pentru buget al Casei Albe Russell Vought au fost invitaţi să depună mărturie săptămâna viitoare în ancheta pentru destituirea lui Donald Trump, a declarat vineri un oficial care lucrează în cadrul anchetei, relatează Reuters.

Perry şi Vought au primit invitaţii de a apărea miercuri în faţa comisiilor Camerei Reprezentanţilor care îl investighează pe preşedintele american în dosarul ucrainean, în cadrul unei audieri cu uşile închise, a precizat oficialul citat.

Între timp, o purtătoare de cuvânt a Departamentului Energiei a anunţat că ministrul nu va depune mărturie în ancheta pentru destituirea lui Trump.

"Secretarul nu va participa la o procesul secret al inchiziţiei unde avocatul agenţiei nu poate fi prezent", a precizat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt Shaylyn Hynes.

"Dacă comisia este interesată să efectueze o procedură serioasă poate trimite secretarului o invitaţie de a participa la o audiere publică, unde avocatul departamentului poate fi prezent şi la care poporul american poate asista", a mai afirmat ea.

Consilierul Departamentului de Stat Ulrich Brechbuhl şi subsecretarul de stat pentru afaceri politice David Hale au primit şi ei invitaţii de a depune mărturie miercuri, potrivit oficialului citat de Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...