SUA: Ministrul energiei Rick Perry, invitat să depună mărturie în ancheta pentru destituirea lui Trump

SUA: Ministrul energiei Rick Perry, invitat să depună mărturie în ancheta pentru destituirea lui Trump

Ministrul energiei Rick Perry şi directorul interimar al biroului pentru buget al Casei Albe Russell Vought au fost invitaţi să depună mărturie săptămâna viitoare în ancheta pentru destituirea lui Donald Trump, a declarat vineri un oficial care lucrează în cadrul anchetei, relatează Reuters.

Perry şi Vought au primit invitaţii de a apărea miercuri în faţa comisiilor Camerei Reprezentanţilor care îl investighează pe preşedintele american în dosarul ucrainean, în cadrul unei audieri cu uşile închise, a precizat oficialul citat.

Între timp, o purtătoare de cuvânt a Departamentului Energiei a anunţat că ministrul nu va depune mărturie în ancheta pentru destituirea lui Trump.

"Secretarul nu va participa la o procesul secret al inchiziţiei unde avocatul agenţiei nu poate fi prezent", a precizat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt Shaylyn Hynes.

"Dacă comisia este interesată să efectueze o procedură serioasă poate trimite secretarului o invitaţie de a participa la o audiere publică, unde avocatul departamentului poate fi prezent şi la care poporul american poate asista", a mai afirmat ea.

Consilierul Departamentului de Stat Ulrich Brechbuhl şi subsecretarul de stat pentru afaceri politice David Hale au primit şi ei invitaţii de a depune mărturie miercuri, potrivit oficialului citat de Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

4 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...