SUA: Ministrul energiei Rick Perry, invitat să depună mărturie în ancheta pentru destituirea lui Trump

SUA: Ministrul energiei Rick Perry, invitat să depună mărturie în ancheta pentru destituirea lui Trump

Ministrul energiei Rick Perry şi directorul interimar al biroului pentru buget al Casei Albe Russell Vought au fost invitaţi să depună mărturie săptămâna viitoare în ancheta pentru destituirea lui Donald Trump, a declarat vineri un oficial care lucrează în cadrul anchetei, relatează Reuters.

Perry şi Vought au primit invitaţii de a apărea miercuri în faţa comisiilor Camerei Reprezentanţilor care îl investighează pe preşedintele american în dosarul ucrainean, în cadrul unei audieri cu uşile închise, a precizat oficialul citat.

Între timp, o purtătoare de cuvânt a Departamentului Energiei a anunţat că ministrul nu va depune mărturie în ancheta pentru destituirea lui Trump.

"Secretarul nu va participa la o procesul secret al inchiziţiei unde avocatul agenţiei nu poate fi prezent", a precizat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt Shaylyn Hynes.

"Dacă comisia este interesată să efectueze o procedură serioasă poate trimite secretarului o invitaţie de a participa la o audiere publică, unde avocatul departamentului poate fi prezent şi la care poporul american poate asista", a mai afirmat ea.

Consilierul Departamentului de Stat Ulrich Brechbuhl şi subsecretarul de stat pentru afaceri politice David Hale au primit şi ei invitaţii de a depune mărturie miercuri, potrivit oficialului citat de Reuters.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore

5 VIDEO Rusia, dovada dezastrului! / Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina