SUA nu cred că există o ameninţare ca Rusia să-şi utilizeze armele nucleare (oficial al Pentagonului)

SUA nu cred că există o ameninţare ca Rusia să-şi utilizeze armele nucleare (oficial al Pentagonului)

SUA nu cred că există un pericol ca Rusia să utilizeze arme nucleare, în pofida unei recente escaladări în retorica Moscovei, a declarat vineri un responsabil american în domeniul apărării, relatează Reuters.

"Continuăm să le monitorizăm capabilităţile nucleare în fiecare zi în cel mai bun mod posibil şi nu estimăm că există o ameninţare de utilizare a armelor nucleare şi nicio ameninţare pentru teritoriul NATO", a spus înaltul oficial al Pentagonului sub acoperirea anonimatului.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat luni că Occidentul ar trebui să nu subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear din cauza Ucrainei.

Rusia a anunţat anterior în cursul acestei luni că intenţionează să desfăşoare recent testatele rachete balistice intercontinentale Sarmat, capabile să realizeze lovituri nucleare asupra SUA, până în toamnă.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat în această săptămână că nu se aşteaptă ca noi eşecuri militare ruse în Ucraina să-l facă pe Vladimir Putin să utilizeze arme nucleare tactice în această ţară, afirmând că liderul rus are loc de manevră şi poate pune capăt conflictului.

Anterior în cursul lunii directorul CIA William Burns a spus că ameninţarea că Rusia ar putea utiliza armele nucleare tactice în Ucraina nu poate fi desconsiderată, dar că CIA nu a văzut dovezi care să întărească această preocupare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...