SUA nu ține pasul cu cererea de arme și muniții pentru Ucraina. Oficial american: „Devine tot mai greu!”

SUA nu ține pasul cu cererea de arme și muniții pentru Ucraina. Oficial american: „Devine tot mai greu!”

Baza industrială din SUA are dificultăți în a ține pasul cu cererea de arme și muniții pentru Ucraina, în condițiile în care se așteptau ca războiul să se încheie în câteva zile.

Stocurile de arme livrate de americani în Ucraina, aproape goale FOTO EPA-EFE

Presiunea asupra stocurilor de arme – și capacitatea bazei industriale americane de a ține pasul cu cererea – este una dintre provocările cheie cu care se confruntă administrația Biden, deoarece SUA continuă să trimită arme în valoare de miliarde de dolari în Ucraina pentru a sprijini lupta împotriva Rusiei, relatează CNN , citat de hotnews.ro . Informațiile au fost confirmate de trei oficiali americani.

Unul dintre aceștia a spus că stocurile anumitor sisteme sunt „scădere”, după aproape nouă luni de ajutoare militare pentru Kiev, deoarece SUA este disponibilă să trimită o anumită „cantitate limitată” de stocuri în exces.

Astfel, conform sursei citate, există temeri cu privire la muniția de artilerie de 155 mm și rachetele antiaeriene Stinger, au spus sursele.

Totodată, au fost exprimate și îngrijorări cu privire la producția de sisteme de arme suplimentare din SUA, inclusiv rachetele antiradar HARM, rachetele sol-sol GMLRS și rachetele antitanc portabile Javelin, cu toate că SUA a trecut la creșterea producției pentru acestea.

Nu au fabricat cantități necesare

În acest moment, SUA nu este direct implicată într-un conflict și nu are nevoie să producă arme și muniții pentru un război. Aceasta este motivul pentru care nu au fabricat cantitățile de material necesare pentru a susține un conflict de durată, de mare intensitate.

Oficialii apărării spun că această criză nu afectează pregătirea SUA în caz de implicare în conflict, deoarece armele trimise în Ucraina nu provin din ceea ce SUA păstrează pentru propriile contingente.

Mai mulți oficiali au subliniat că SUA nu și-ar pune niciodată în pericol propria pregătire și fiecare transport este măsurat în funcție de impactul său asupra rezervelor strategice și a planurilor de război ale SUA.

Secretarul Apărării Lloyd Austin, cât și președintele șefilor de stat major, generalul Mark Milley, monitorizează îndeaproape nivelul stocurilor americane, au spus oficialii.

Presiune asupra stocurilor

Un motiv pentru îngrijorarea cu privire la stocurile scăzute este că baza industrială din SUA are dificultăți în a ține pasul cu cererea, au spus sursele.

„Devine din ce în ce mai greu”, a declarat pentru CNN reprezentantul Mike Quigley, membru al Comitetului de Informații al Camerei Reprezentanților

Acesta este un război despre care credeam că se va termina în câteva zile, dar acum ar putea dura ani. Într-un moment în care lanțurile globale de aprovizionare se topesc, Occidentul va avea o perioadă foarte dificilă pentru a satisface cerințele la acest nivel foarte înalt.”

La rândul său, Colin Kahl, subsecretarul pentru politică al Pentagonului, a declarat reporterilor recent că „nu există nicio îndoială” că livrările de arme către Ucraina au pus presiune asupra stocurilor și bazei industriale ale SUA, precum și asupra aliaților săi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia