SUA nu văd dovezi că Rusia intenţionează să extindă războiul în Republica Moldova (ambasadorul SUA la Chişinău)

SUA nu văd dovezi că Rusia intenţionează să extindă războiul în Republica Moldova (ambasadorul SUA la Chişinău)

Statele Unite ale Americii nu văd dovezi că Rusia intenţionează să îşi extindă războiul în Republica Moldova în acest moment, a declarat ambasadorul SUA la Chişinău, Kent D. Logsdon, conform unui comunicat de presă al misiunii diplomatice americane, citat miercuri de Ziarul de Gardă.

"Statele Unite nu văd dovezi că Rusia intenţionează să îşi extindă războiul în Republica Moldova în acest moment. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi să împărtăşim informaţii cu partenerii noştri de aici", se menţionează în mesajul postat de Ambasada SUA în Republica Moldova.

Ambasadorul Logsdon a făcut aceste declaraţii marţi, în cadrul unei întâlniri cu cetăţeni americani aflaţi în Republica Moldova, în cea mai mare parte oameni de afaceri.

La 10 mai, directoarea serviciilor naţionale de informaţii (DNI) din SUA, Avril Haines, a declarat că Vladimir Putin "se pregăteşte de un conflict prelungit în Ucraina", iar obiectivele sale se extind dincolo de regiunea Donbasului, având ambiţia de a-şi impune controlul până la regiunea separatistă Transnistria , notează Ziarul de Gardă.

Ulterior, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că instituţiile abilitate de la Chişinău examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluţiile de securitate din regiune, iar cumulul de informaţii nu indică un risc de extindere a războiului pe teritoriul republicii.

În acelaşi context, Ministerul Apărării de la Chişinău a lansat un apel către opinia publică să evite orice speculaţii pe această temă şi să nu scoată din context declaraţiile directorului comunităţii de informaţii din SUA, Avril Haines , conform publicaţiei citate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...