SUA nu vor trimite o delegație la reuniunea asupra Siriei de la Astana (Departamentul de Stat)

SUA nu vor trimite o delegație la reuniunea asupra Siriei de la Astana (Departamentul de Stat)

Guvernul noului președinte al SUA, Donald Trump, nu va trimite o delegație la discuțiile asupra Siriei, de luni, de la Astana, capitala Kazahstanului, ca urmare a "cerințelor imediate" ale tranziției de putere, a indicat sâmbătă Departamentul american de Stat, citat de EFE.

"Salutăm și apreciem invitația Kazahstanului pentru a participa ca observator", a explicat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt interimar al Departamentului de Stat, Mark Toner. Dar "dată fiind învestitura noastră prezidențială și cerințele imediate ale tranziției, o delegație a Washingtonului nu va participa la conferința de la Astana. Statele Unite vor fi reprezentate de ambasadorul nostru în Kazahstan", a arătat Toner.

Rusia invitase de asemenea SUA să asiste ca observator la reuniunea dintre regimul lui Bashar al-Assad și opoziția siriană, la Astana, în ciuda opoziției Iranului.

Atât guvernul sirian, cât și unele dintre principalele facțiuni insurgente au anunțat că vor lua parte la negocierile din Kazahstan.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...