SUA nu vor un război cu Iranul, dar sunt pregătite pentru acesta (şeful Pentagonului)

SUA nu vor un război cu Iranul, dar sunt pregătite pentru acesta (şeful Pentagonului)

Statele Unite ale Americii nu vor o escaladare militară a tensiunilor cu Iranul, dar sunt pregătite să termine un război dacă acesta ar începe, a declarat marţi ministrul apărării american Mark Esper, citat de Reuters.

"Noi nu căutăm să începem un război cu Iranul, dar suntem pregătiţi să încheiem unul. Ceea ce ne-ar plăcea să vedem ar fi o calmare a situaţiei", a declarat Esper pentru CNN.

Tensiunile între SUA şi Iran s-au amplificat după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac american la Bagdad vinerea trecută. Soleimani, care conducerea forţa de elită Quds însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, era considerat arhitectul strategiei Iranului în Orientul Mijlociu.

Parlamentul iranian a adoptat marţi în regim de urgenţă o lege prin care califică toate forţele armate americane drept "teroriste" ca urmare a acestui atac.

În timp ce principalii conducători civili, religioşi şi militari iranieni anunţă iminenţa unei răzbunări teribile, apelurile la "dezescaladare" a tensiunilor americano-iraniene se multiplică pe plan internaţional. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria