SUA: O fetiță s-a născut de două ori, după ce a supraviețuit unui intervenții medicale rare

Lynlee, o fetiță din statul american Texas, arată ca orice copil normal de vârsta ei, însă ea s-a născut "de două ori", o dată în martie și a doua oară în iunie, după ce a supraviețuit unei intervenții medicale de îndepărtare a unei tumori rare, informează Xinhua.

Sursa foto: 6abc Action News / Facebook

Mama lui Lynlee, Margaret Boemer, a efectuat un control de rutină cu ultrasunete, la 16 săptămâni de sarcină și a aflat că fătul avea o problemă de dezvoltare. ''Doctorul ne-a spus că e ceva foarte grav cu copilul, că avea teratom sacrococcigian'', a declarat Boemer într-un interviu făcut public de Spitalul de copii din Texas. ''A fost șocant și înspăimântător pentru că nu știam ce însemna acel cuvânt lung sau ce prognostic va aduce acesta'', a completat ea.

Teratomul sacrococcigian este o tumoare care se dezvoltă înainte de naștere din zona coccisului copilului, fiind o problemă de sănătate ce apare mai des la fete decât la băieți.

Acest tip de tumoare se întâlnește în mod obișnuit la nou-născuți, însă apare foarte rar, circa un caz la 35.000 de nașteri, conform reprezentanților spitalului.

Unele dintre aceste tumori pot pot fi tolerate în timpul sarcinii și pot fi îndepărtate după naștere, a explicat pentru CNN dr. Darrell Cass, co-director al Centrului de Neonatologie din cadrul spitalului din Texas și profesor asociat la Baylor College Medicine. În cazul lui Lynlee, însă, acest lucru nu era posibil deoarece inima ei dădea semne de slăbiciune, mai arată sursa citată.

Specialistul a luat decizia, împreună cu Boemer, de a efectua o intervenție chirurgicală de urgență asupra fătului, în martie, la 24 de săptămâni de sarcină. Cass a făcut o incizie în uter, a scos fătul și a îndepărtat tumoarea gigantică. Apoi a plasat copilul înapoi în uterul mamei.

Fetița s-a născut la 6 iunie prin cezariană. Acum în vârstă de 4 luni, Lynlee este perfect sănătoasă, a declarat Cass.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze