SUA: O membră a Camerei Reprezentanţilor demisionează din cauza unui scandal sexual

SUA: O membră a Camerei Reprezentanţilor demisionează din cauza unui scandal sexual

Membra Camerei Reprezentanţilor Katie Hill a demisionat duminică din funcţie după dezvăluirile din cursul lunii potrivit cărora ar fi avut o relaţie cu un membru al personalului instituţiei, relatează DPA.

Katie Hill şi-a anunţat demisia într-un comunicat, afirmând că se retrage cu "inima frântă".

Demisia reprezintă o ieşire dramatică de pe firmament pentru Hill, care a fost aleasă în cadrul "valului albastru" care a permis democraţilor să obţină controlul asupra Camerei Reprezentanţilor în 2018. Ea a fost prezentă cu regularitate la emisiunile politice şi un lider între noii democraţi din Camera Reprezentanţilor.

Săptămâna trecută, Comisia de etică a instituţiei a anunţat că investighează dacă Hill "este posibil să se fi angajat într-o relaţie sexuală cu o persoană din stafful său din Congres", o acuzaţie pe care Katie Hill a negat-o. Regulile de conduită ale Camerei Reprezentanţilor au fost schimbate anul trecut pentru a interzice relaţiile între membri şi angajaţii lor.

Într-o scrisoare adresată miercuri alegătorilor din circumscripţie, Hill a negat din nou că ar fi avut o relaţie cu o persoană din stafful său, dar a recunoscut că a avut o altă legătură cu un membru al echipei sale de campanie "în timpul ultimilor ani tumultuoşi ai căsniciei mele abuzive".

"Ştiu că şi o relaţie consensuală cu un subordonat este nepotrivită, dar am permis să se întâmple, deşi ştiam că nu e bine", a menţionat ea în scrisoare.

Site-ul conservator RedState a publicat o serie de articole care pretind că Hill a avut o relaţie cu un membru al staffului său de campanie şi apoi cu un membru al personalului Camerei Reprezentanţilor.

Marţi, Katie Hill a negat că a avut o relaţie cu un membru al staffului Camerei Reprezentanţilor şi a precizat că a contactat Poliţia Capitoliului după ce fotografii intime cu ea şi o altă persoană au fost publicate de site-ul în cauză.

Hill, care este în proces de divorţ cu soţul ei din ultimii nouă ani, Kenneth Heslep, susţine că acesta "pare hotărât să încerce să mă umilească".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale