SUA: O planşă originală cu benzi desenate cu Spider-Man, vândută la licitaţie cu 3,36 milioane de dolari

SUA: O planşă originală cu benzi desenate cu Spider-Man, vândută la licitaţie cu 3,36 milioane de dolari

O planşă originală cu benzi desenate din 1984 cu Spider-Man, din seria ''Secret Wars'', a atins preţul record de 3,36 milioane de dolari (2,9 milioane de euro) la o licitaţie organizată începând de joi în Statele Unite, informează luni AFP.

În această planşă cu trei casete produsă de Mike Zeck şi preluată din numărul 8 din ''Secret Wars'', o serie publicată de revista Marvel Comics în 1984-85, super-eroul îmbracă pentru prima dată costumul negru, care se dovedeşte a fi un simbiot - un parazit extraterestru - ceea ce va da naştere lui Venom, un super-răufăcător.

''Această pagină a fost marea dezvăluire menţionată pe copertă! Aici, Peter Parker (adolescentul care se ascunde sub masca omului-păianjen - n.a.) şi-a luat cu adevărat noul costum negru şic'', a explicat casa de licitaţii Heritage Auctions, descriind pagina 25 a publicaţiei.

''Este un costum cu un secret! Pentru că se dovedeşte rapid că este viu şi că are propria agendă. Aceasta este originea personajului Venom!'', a adăugat Heritage Auctions.

Lucrarea a fost listată iniţial la licitaţie cu preţul de 330.000 de dolari.

Recordul anterior pentru o planşă originală a unei benzi desenate americane datează din 2014, când o pagină ce prezintă prima apariţie a lui Wolverine pentru un număr din 1974 al revistei Marvel Comics ''The Incredible Hulk'' s-a vândut cu 657.250 de dolari (573.650 de euro).

Potrivit Heritage Auctions, pe parcursul licitaţiei de patru zile care s-a desfăşurat în Dallas, Texas, o copie a celebrului prim număr al revistei Action Comics din 1938, ce include întâia apariţie a lui Superman, s-a vândut cu 3,18 milioane de dolari (2,77 milioane de euro). Alte două exemplare au obţinut anterior preţuri mai mari la licitaţie, potrivit The Hollywood Reporter. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...