SUA oferă în premieră Ucrainei blindate ce pot lansa poduri

SUA oferă în premieră Ucrainei blindate ce pot lansa poduri

Noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare 400 de milioane de dolari, anunțat vineri de SUA, include în premieră vehicule blindate care pot lansa poduri, relatează AP.

SUA furnizează Ucrainei vehicule blindate care lansează poduri FOTO Twitter/ Glasnost Gone

Acestea fac parte din stocurile armatei SUA, astfel că pot ajunge mai repede pe câmpul de luptă din Ucraina.

Podul lansat de un vehicul blindat este un pod metalic pliabil de 18 metri lungime transportat deasupra corpului unui tanc și proiectat să traverseze râuri și alte obstacole ale terenului de luptă.

Totodată acest nou pachet de ajutor oferit de SUA, ca și cele anterioare, include mii de muniții, între care rachete pentru sistemele HIMARS și proiectile pentru obuzierele de 155 mm, dar și muniții pentru demolare și echipamente pentru înlăturarea obstacolelor pentru a ajuta Ucraina să străpungă tranșeele.

De asemenea, SUA aproape triplează numărul forțelor ucrainene pe care le antrenează în tactici de luptă avansate la o bază din Germania. Forțele ucrainene parcurg un curs de cinci săptămâni care le pregătește să efectueze manevre avansate de arme combinate cu vehicule de luptă Bradley, M109 Paladins și transportoare blindate de trupe Stryker. Primii 600 de soldați ucraineni au terminat cursul luna trecută, iar pregătirea altor 1.600 este în curs.

Ajutorul va include, de asemenea, piese de schimb și echipamente pentru întreținerea și repararea vehiculelor.

De când Rusia a invadat Ucraina, în urmă cu un an, SUA au trimis peste 32 de miliarde de dolari în arme și echipamente.

După lunile de iarnă în care a avut loc o încetinire a luptelor, este de așteptat ca ambele părți să lanseze ofensive pe măsură ce vremea se încălzește.

După recucerirea orașului Herson, trupele ruse și ucrainene se confruntă din spatele pozițiilor defensive de pe malurile opuse ale râului Nipru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…