SUA: Ofiţerul de poliţie pus sub acuzare în cazul Breonna Taylor a pledat nevinovat

SUA: Ofiţerul de poliţie pus sub acuzare în cazul Breonna Taylor a pledat nevinovat

Poliţistul Brett Hankison, singurul pus sub acuzare în cazul împuşcării mortale a afro-americancei Breonna Taylor, în martie acest an la Louisville (statul Kentucky), a pledat nevinovat luni, potrivit avocatului său Stewart Mathews, informează AFP şi dpa.

Niciunul dintre cei trei poliţişti implicaţi nu a fost inculpat pentru moartea tinerei femei.

Hankison este urmărit în justiţie pentru punerea în pericol a vieţii altei persoane, gloanţele trase de el ajungând în apartamentul vecinilor Breonnei Taylor (26 de ani).

Nicio acuzaţie nu a fost formulată împotriva celorlalţi doi poliţişti. Un juriu a considerat că ei au acţionat în legitimă apărare.

Peste 1.000 de persoane au mărşăluit joi seară pe străzile din Louisville pentru a denunţa impunitatea poliţiştilor care au omorât-o pe Breonna Taylor. Cu o zi în urmă, 127 de persoane fuseseră arestate în confruntări cu poliţia, după anunţul de miercuri al procurorului din Kentucky că nu va inculpa pe nimeni după decesul femeii omorâte în apartamentul său de poliţie în 13 martie.

Viitoarea audiere a fost fixată pentru 28 octombrie. Brett Hankison riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Infirmiera Breonna Taylor a murit la 13 martie acest an, când trei agenţi au pătruns în locuinţa sa, forţându-i uşa în plină noapte. Înarmat, partenerul său, crezând că este o intruziune criminală, a deschis focul.

Poliţiştii, care aveau mandat de arestare, au afirmat că au anunţat că sunt de la poliţie, lucru confirmat de un martor, dar negat de partenerul femeii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ăla din geam nu e Ciolacu? / Poza e făcută la Paris...

2 VIDEO Uite o fază cu Ciolacu... Observați că nimeni nu-l bagă în seamă? În filmare mai apar și Stănescu și Simonis...

3 De citit... Deși s-ar putea ca mintea să refuze să proceseze astfel de chestii

4 „S-a ridicat de pe scaun și i-a dat trei palme”

5 „Acum știți salariul fiicei Andreei Esca”