SUA: Partidul Republican limitează numărul participanţilor la convenţia din Florida, din cauza exploziei epidemiei

SUA: Partidul Republican limitează numărul participanţilor la convenţia din Florida, din cauza exploziei epidemiei

Partidul Republican din SUA va limita semnificativ numărul participanţilor la convenţia din august de la Jacksonville, Florida, la care preşedintele Donald Trump va deveni în mod oficial candidatul acestei formaţiuni pentru un nou mandat la Casa Albă, transmite Reuters.

Bilanţul infectărilor cu coronavirus a explodat în Florida, trecând recent de 300.000 de cazuri, după ce acest stat a fost ales în iunie să găzduiască reuniunea republicană.

Iniţial, convenţia urma să aibă loc în oraşul Charlotte, Carolina de Nord, dar a fost mutată după ce guvernatorul acestui stat a refuzat să permită folosirea sălii Spectrum Arena la capacitate maximă, cerând restricţii care să evite transmiterea coronavirusului.

La Jacksonville, organizatorii plănuiesc să folosească mai multe săli şi spaţii deschise, dar nu au decis deocamdată unde se vor ţine discursurile.

'Speram că vom putea organiza o convenţie tradiţională cu care suntem toţi obişnuiţi. Cu toate acestea, trebuie făcute ajustări pentru conformarea la instrucţiunile autorităţilor sanitare locale şi ale statului' Florida, le-a transmis printr-o scrisoare delegaţilor preşedinta Comitetului Naţional Republican, Ronna McDaniel.

Conform unei surse din rândul republicanilor, doar cei aproximativ 2.500 de delegaţi vor avea acces în incintă în primele trei din cele patru seri ale evenimentului.

În seara finală, când este programat ca Trump să accepte în mod oficial nominalizarea în cursa pentru Casa Albă şi să se adreseze convenţiei, delegaţii vor avea dreptul la câte un invitat, iar prin prezenţa delegaţilor supleanţi, participarea se va ridica la 6.000-7.000 de oameni, mult sub cea obişnuită.

De partea rivalilor, Comitetul Naţional Democrat i-a informat pe delegaţi, printr-o scrisoare trimisă în această lună, că nu ar trebui să-şi facă planuri să se deplaseze la Milwaukee pentru convenţia partidului, şi că activităţile oficiale 'se vor desfăşura de la distanţă'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?