SUA: Pelosi spune că preşedintele Trump subminează securitatea naţională

SUA: Pelosi spune că preşedintele Trump subminează securitatea naţională

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat joi că preşedintele Donald Trump "subminează securitatea naţională" a SUA cerând guvernului chinez să investigheze familia fostului vicepreşedinte american şi aspirant la candidatura pentru Casa Albă, Joe Biden, transmite EFE.

"Cu comentariile sale, preşedintele subminează şi pune în pericol securitatea noastră naţională", a spus Pelosi, într-o conferinţă de presă la Weston (Florida), unde s-a întâlnit cu lideri ai unor organizaţii de venezueleni, cu care a abordat situaţia acestei ţări.

"E trist pentru ţară să avem un preşedinte care să ne pună în această situaţie", a arătat Pelosi, răspunzând la o întrebare legată de declanşarea unei anchete parlamentare în vederea destituirii lui Trump.

Preşedintele este acuzat că a încercat să convingă Ucraina să investigheze familia Biden pentru presupusă corupţie în această ţară.

Comentariile lui Pelosi vin ca reacţie după ce joi Trump a cerut public Chinei să-l investigheze pe cel ce ar putea deveni principalul său rival politic la viitoarele alegeri, democratul Joe Biden, insistând ca şi Ucraina să facă acelaşi lucru.

Preşedintele Comisiei de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, democratul Adam Schiff, a apreciat joi presiunile lui Trump ca o "încălcare fundamentală a jurământului preşedintelui".

La Weston, Nancy Pelosi a discutat despre eforturile pentru o tranziţie paşnică în Venezuela cu ambasadorul guvernului "interimar" al acestei ţări, Carlos Vecchio, şi parlamentarii democraţi Donna Shalala, Debbie Wasserman Schultz şi Debbie Mucarsel-Powell.

Democraţii au lansat pe 24 septembrie o anchetă în vederea destituirii preşedintelui Trump, pe care îl acuză că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică purtată la sfârşitul lunii iulie, să investigheze activităţile din ţara sa ale lui Biden şi ale fiului său Hunter, care a fost în consiliul de administraţie al unei companii ucrainene în timp ce tatăl său era vicepreşedintele SUA. Joe Biden este unul dintre favoriţii la învestitura democrată pentru alegerile din 2020, la care miliardarul republican va încerca să obţină un nou mandat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție

5 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”