SUA: Pelosi spune că preşedintele Trump subminează securitatea naţională

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat joi că preşedintele Donald Trump "subminează securitatea naţională" a SUA cerând guvernului chinez să investigheze familia fostului vicepreşedinte american şi aspirant la candidatura pentru Casa Albă, Joe Biden, transmite EFE.

"Cu comentariile sale, preşedintele subminează şi pune în pericol securitatea noastră naţională", a spus Pelosi, într-o conferinţă de presă la Weston (Florida), unde s-a întâlnit cu lideri ai unor organizaţii de venezueleni, cu care a abordat situaţia acestei ţări.

"E trist pentru ţară să avem un preşedinte care să ne pună în această situaţie", a arătat Pelosi, răspunzând la o întrebare legată de declanşarea unei anchete parlamentare în vederea destituirii lui Trump.

Preşedintele este acuzat că a încercat să convingă Ucraina să investigheze familia Biden pentru presupusă corupţie în această ţară.

Comentariile lui Pelosi vin ca reacţie după ce joi Trump a cerut public Chinei să-l investigheze pe cel ce ar putea deveni principalul său rival politic la viitoarele alegeri, democratul Joe Biden, insistând ca şi Ucraina să facă acelaşi lucru.

Preşedintele Comisiei de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, democratul Adam Schiff, a apreciat joi presiunile lui Trump ca o "încălcare fundamentală a jurământului preşedintelui".

La Weston, Nancy Pelosi a discutat despre eforturile pentru o tranziţie paşnică în Venezuela cu ambasadorul guvernului "interimar" al acestei ţări, Carlos Vecchio, şi parlamentarii democraţi Donna Shalala, Debbie Wasserman Schultz şi Debbie Mucarsel-Powell.

Democraţii au lansat pe 24 septembrie o anchetă în vederea destituirii preşedintelui Trump, pe care îl acuză că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică purtată la sfârşitul lunii iulie, să investigheze activităţile din ţara sa ale lui Biden şi ale fiului său Hunter, care a fost în consiliul de administraţie al unei companii ucrainene în timp ce tatăl său era vicepreşedintele SUA. Joe Biden este unul dintre favoriţii la învestitura democrată pentru alegerile din 2020, la care miliardarul republican va încerca să obţină un nou mandat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

3 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostra…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?