SUA: Pentagonul a creat un birou de analiză a OZN-urilor

SUA: Pentagonul a creat un birou de analiză a OZN-urilor

Pentagonul a anunţat crearea unui birou responsabil cu colectarea şi analiza tuturor informaţiilor privind obiectele zburătoare neidentificate (OZN) observate de armata americană, relatează miercuri AFP.

Acest ''grup de sincronizare privind identificarea şi gestionarea obiectelor aeriene'' sau AOIMSG, potrivit acronimului său în limba engleză, înlocuieşte ''celula de lucru privind fenomenele aeriene neidentificate'' creată în august 2020 şi încredinţată Marinei SUA, a anunţat Departamentul american al Apărării, potrivit unui comunicat difuzat în noaptea de marţi spre miercuri.

Biroul este plasat în responsabilitatea subsecretarului Apărării pentru Informaţii şi Securitate, semn că pentru militarii americani ''fenomenele aeriene neidentificate'' nu provin de la omuleţi verzi, ci mai degrabă de la adversari foarte reali ai Statelor Unite. .

Washingtonul este preocupat în special de capacităţile de spionaj ale Chinei cu ajutorul dronelor sau al altor mijloace aeriene.

Viitorul director al AOIMSG, nenumit încă, va sincroniza activităţile în acest domeniu ale diferitelor ramuri ale armatei şi ale serviciilor de informaţii americane.

Pentagonul a difuzat anul trecut trei înregistări video realizate de piloţi ai marinei americane - una în noiembrie 2004 şi celelalte două în ianuarie 2015 - care arată întâlniri în zbor cu ''fenomene aeriene neidentificate''.

Într-o înregistrare se poate vedea un obiect alungit mişcându-se rapid şi care, la câteva secunde după ce a fost reperat de unul dintre senzorii de la bordul aparatului US Navy, dispare în urma unei accelerări bruşte.

Într-o altă înregistrare video se poate distinge un obiect deasupra norilor, pilotul întrebându-se dacă este vorba de o dronă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București