SUA: Pentagonul a intrat în ultima fază de certificare a avionului de realimentare KC-46 al Boeing

SUA: Pentagonul a intrat în ultima fază de certificare a avionului de realimentare KC-46 al Boeing

Pentagonul a anunţat miercuri că a început ultima fază de certificare a avionului de realimentare KC-46 al Boeing, o etapă importantă pentru acest aparat de zbor care urmează să înlocuiască aeronavele aflate în serviciu din timpul Războiului Rece, relatează AFP.

Decizia a fost luată marţi, dar US Air Force "rămâne preocupată de lentoarea progreselor Boeing pentru rezolvarea problemelor care limitează capacităţile operaţionale ale KC-46", au precizat forţele aeriene americane într-un comunicat.

US Air Force "va testa eficacitatea, adecvarea la nevoi şi capacităţile KC-46" pentru cele trei misiuni care i-au fost alocate: realimentarea în zbor, transportul de pasageri şi/sau de echipament şi evacuarea militară, se mai arată în comunicat.

Între timp, compania Boeing este însărcinată cu corectarea "deficienţelor" identificate în sistemul de armament al aparatului de zbor.

Pentagonul a anunţat în aprilie că a încetat să mai recepţioneze acest aparat de zbor din cauza slabei execuţii.

Programul de avioane de realimentare KC-46 a acumulat întârzieri în calendarul de livrare, şi în special pentru Boieng, care a fost nevoită să înscrie numeroase sarcini în contul său, pentru o sumă cumulată evaluată la peste trei miliarde de dolari.

Aparatul de zbor al Boeing a fost ales de US Air Force în 2011 după o competiţie dură cu rivalul său european Airbus, pentru a înlocui modelele KC-10 (un DC-10 modificat şi intrat în serviciu în 1981) şi KC-135, un avion de realimentare şi mai vechi, intrat în serviciu în 1957 şi din care cel mai recent exemplar a fost livrat în 1965.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”