SUA: Peste 100 de arestări în rândul imigranților la Los Angeles într-o operațiune împotriva 'orașelor sanctuar'

Agenția pentru Imigrație și Vămi (ICE) din Statele Unite a arestat 101 persoane la Los Angeles pentru încălcări ale legislației privind imigrația, într-o operațiune la nivel național vizând așa-numitele "orașe sanctuar", a relatat joi postul de știri ABC 7.

Potrivit postului american, citat vineri de agenția Xinhua, operațiunea cu numele de cod "Operation Safe City" a fost încheiată miercuri și aproximativ 500 de persoane au fost arestate în întreaga țară în ultimele zile.
   
Potrivit ICE, operațiunea s-a concentrat asupra orașelor și regiunilor unde "ofițerii serviciului de deportări al ICE nu au acces în închisori și jurisdicții pentru a intervieva suspecți de încălcări ale regimului imigrației".
   
În afară de Los Angeles, raiduri au avut loc la San Francisco și San Jose în California și în alte state, precum Illinois, Colorado, New York, Oregon și Massachusetts.
   
Departamentul de Justiție american a întărit măsurile împotriva imigrației ilegale după ce Donald Trump a fost învestit în funcția de președinte în ianuarie. Dar aplicarea lor a fost îngreunată de "orașele sanctuar".
   
Departamentul de Justiție a amenințat atunci că va tăia fondurile federale către aceste orașe, însă această inițiativă a fost contestată de mai multe "orașe sanctuar", între care Los Angeles, San Francisco și Chicago, care au intentat procese împotriva departamentului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru