SUA: Peste 100 de arestări în rândul imigranților la Los Angeles într-o operațiune împotriva 'orașelor sanctuar'

Agenția pentru Imigrație și Vămi (ICE) din Statele Unite a arestat 101 persoane la Los Angeles pentru încălcări ale legislației privind imigrația, într-o operațiune la nivel național vizând așa-numitele "orașe sanctuar", a relatat joi postul de știri ABC 7.

Potrivit postului american, citat vineri de agenția Xinhua, operațiunea cu numele de cod "Operation Safe City" a fost încheiată miercuri și aproximativ 500 de persoane au fost arestate în întreaga țară în ultimele zile.
   
Potrivit ICE, operațiunea s-a concentrat asupra orașelor și regiunilor unde "ofițerii serviciului de deportări al ICE nu au acces în închisori și jurisdicții pentru a intervieva suspecți de încălcări ale regimului imigrației".
   
În afară de Los Angeles, raiduri au avut loc la San Francisco și San Jose în California și în alte state, precum Illinois, Colorado, New York, Oregon și Massachusetts.
   
Departamentul de Justiție american a întărit măsurile împotriva imigrației ilegale după ce Donald Trump a fost învestit în funcția de președinte în ianuarie. Dar aplicarea lor a fost îngreunată de "orașele sanctuar".
   
Departamentul de Justiție a amenințat atunci că va tăia fondurile federale către aceste orașe, însă această inițiativă a fost contestată de mai multe "orașe sanctuar", între care Los Angeles, San Francisco și Chicago, care au intentat procese împotriva departamentului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

5 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?