SUA: Peste 100 de arestări în rândul imigranților la Los Angeles într-o operațiune împotriva 'orașelor sanctuar'

SUA: Peste 100 de arestări în rândul imigranților la Los Angeles într-o operațiune împotriva 'orașelor sanctuar'

Agenția pentru Imigrație și Vămi (ICE) din Statele Unite a arestat 101 persoane la Los Angeles pentru încălcări ale legislației privind imigrația, într-o operațiune la nivel național vizând așa-numitele "orașe sanctuar", a relatat joi postul de știri ABC 7.

Potrivit postului american, citat vineri de agenția Xinhua, operațiunea cu numele de cod "Operation Safe City" a fost încheiată miercuri și aproximativ 500 de persoane au fost arestate în întreaga țară în ultimele zile.

Potrivit ICE, operațiunea s-a concentrat asupra orașelor și regiunilor unde "ofițerii serviciului de deportări al ICE nu au acces în închisori și jurisdicții pentru a intervieva suspecți de încălcări ale regimului imigrației".

În afară de Los Angeles, raiduri au avut loc la San Francisco și San Jose în California și în alte state, precum Illinois, Colorado, New York, Oregon și Massachusetts.

Departamentul de Justiție american a întărit măsurile împotriva imigrației ilegale după ce Donald Trump a fost învestit în funcția de președinte în ianuarie. Dar aplicarea lor a fost îngreunată de "orașele sanctuar".

Departamentul de Justiție a amenințat atunci că va tăia fondurile federale către aceste orașe, însă această inițiativă a fost contestată de mai multe "orașe sanctuar", între care Los Angeles, San Francisco și Chicago, care au intentat procese împotriva departamentului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 Foarte interesante amănunte...