SUA: Peste 2.500 de zboruri anulate sâmbătă din cauza Omicron şi condiţiilor meteo

SUA: Peste 2.500 de zboruri anulate sâmbătă din cauza Omicron şi condiţiilor meteo

Transportul aerian a rămas foarte afectat sâmbătă în Statele Unite, vremea nefavorabilă din mai multe regiuni ale ţării adăugându-se la perturbările de pe glob din cauza exploziei cazurilor de COVID-19 legate de varianta Omicron, scrie AFP.

Statele Unite numărau 2.584 de zboruri anulate de la începutul zilei, mai mult de jumătate din cele 4.401 care au fost anulate la nivel global, la scurt timp după orele 16.00 (21.00 GMT), potrivit site-ului FlightAware.

Pe de altă parte, 3.271 de zboruri interne, către şi dinspre Statele Unite au avut întârzieri sau au fost amânate sâmbătă, dintr-un total de 7.381 pentru întreaga zi pe tot globul.

Cea mai lovită companie aeriană din SUA este Southwest, care a fost nevoită să anuleze 13% din planul său de zbor, potrivit site-ului.

În Statele Unite, aeroporturile din Chicago (nord) au fost deosebit de afectate, din cauza condiţiilor meteo dificile, în această regiune fiind aşteptată o furtună de zăpadă sâmbătă după-amiază şi în noaptea următoare.

Transportul aerian global rămâne, de asemenea, grav perturbat de varianta extrem de contagioasă Omicron a coronavirusului. Mulţi piloţi şi membri ai echipajului de zbor sunt absenţi după ce au contractat COVID-19 sau sunt caz contact şi deci în carantină, obligând companiile aeriene care nu au suficient personal pentru a asigura zborurile să le anuleze.

Aproximativ 7.500 de zboruri au fost anulate de companiile aeriene din întreaga lume în weekendul de Crăciun, mai scrie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!