SUA: Phenianul rămâne o ''ameninţare extraordinară'' pentru regiune (Pentagon)

SUA: Phenianul rămâne o ''ameninţare extraordinară'' pentru regiune (Pentagon)

Coreea de Nord rămâne o ''ameninţare extraordinară'' pentru regiune, a apreciat joi un responsabil al Pentagonului, după distrugerea de către regimul de la Phenian a biroului de legătură inter-coreean, relatează AFP.

"După cum ne-au amintit clar evenimentele din ultimele zile, Coreea de Nord continuă să reprezinte o ameninţare extraordinară pentru regiune, care necesită o vigilenţă constantă din partea noastră", a declarat presei responsabilul strategiei pentru regiunea Indo-Pacific, David Helvey.

''Este dificil să spunem ce se va întâmpla în zilele şi săptămânile următoare, dar cred că este important să spunem că rămânem vigilenţi în faţa oricărui tip de ameninţare şi provocare'', a adăugat responsabilul din Ministerul american al Apărării.

Phenianul a distrus marţi biroul de legătură inter-coreean de pe teritoriul său, care a fost unul dintre simbolurile detensionării în peninsulă, crescând astfel tensiunile după săptămâni de atacuri verbale împotriva Sudului.

Această demolare concretizează avertismentele lui Kim Yo Jong, sora mai mică a liderului nord-coreean Kim Jong Un, care ameninţase weekend-ul trecut că va distruge această instituţie ''inutilă''.

Întrebat în legătură cu apelurile pentru consolidarea prezenţei militare americane în jurul Peninsulei Coreea şi o reluare a exerciţiilor militare suspendate pentru a facilita negocieri între Washington şi Phenian, astăzi inexistente, David Helvey a reacţionat cu prudenţă.

"Nu vreau să presupun ce decizii ar putea fi luate", a răspuns el. ''Dar acesta este unul dintre lucrurile despre care vorbim constant cu aliaţii noştri sud-coreeni'', a adăugat responsabilul american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”