SUA: Poliția a făcut 61 de arestări după noaptea de proteste violente din orășelul Ferguson

SUA: Poliția a făcut 61 de arestări după noaptea de proteste violente din orășelul Ferguson

Circa 61 de persoane arestate în urma nopții de proteste violente din orășelul american Ferguson, din statul american Missouri, care au urmat deciziei unui mare juriu de a nu inculpa un polițist alb care a ucis în luna august un tânăr de culoare neînarmat, a anunțat marți poliția din comitatul Saint Louis, relatează Reuters.

Foto: (c) Elijah Nouvelage / REUTERS

Arestările s-au efectuat pentru acuzații precum adunare ilegală, incendiere și jaf, într-o noapte în care mulțimea înfuriată a dat foc la case și mașini și a spart vitrinele magazinelor, în timp ce poliția a intervenit cu gaze lacrimogene.

Școlile au fost marți închise la Ferguson și sunt plănuite noi proteste în fața tribunalului care a luat decizia de a nu începe urmărirea penală împotriva polițistului alb care l-a împușcat mortal pe Michael Brown (18 ani) la 9 august.

Șeful poliției din Saint Louis, Jon Belmar, a afirmat că deși nu s-au înregistrat victime, protestele de luni noapte și marți dimineața au fost "mult mai grave" decât cele de după incidentul din august.

Protestele au avut loc în ciuda apelurilor la calm ale guvernatorului din Missouri, Jay Nixon, și ale președintelui Barack Obama și au degenerat în violențe, deși organizatorii susțin că le-au cerut participanților să nu recurgă la astfel de acte.

"Nu am văzut prea multe proteste pașnice", a spus Belmar, care a adăugat că demonstrațiile au fost probabil "mult mai grave decât cele mai rele" din august de după moartea lui Michael Brown. "Din nefericire, lucrurile au scăpat de sub control", a adăugat el.

În mai multe orașe din Statele Unite, printre care New York, Seattle, Washington, Chicago sau Los Angeles, mii de americani au ieșit pe străzi luni seară pentru a protesta împotriva deciziei marelui juriu.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Tudor Martalogu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...