SUA: Presa dezvăluie o anchetă FBI împotriva ginerelui lui Trump, președintele acuză știrile false

SUA: Presa dezvăluie o anchetă FBI împotriva ginerelui lui Trump, președintele acuză știrile false

Abia revenit la Washington din primul său turneu internațional, președintele Donald Trump a lansat acuzația sa foarte cunoscută de știri false - "fake news" - la adresa presei din SUA care a dezvăluit că ginerele său, Jared Kushner, este anchetat de FBI, transmite Reuters.

"Părerea mea este că multe din scurgerile de la Casa Albă sunt minciuni inventate de media #FakeNews", a scris Trump duminică pe Twitter , unul din mijloacele sale favorite de comunicare.

Cotidianul Washington Post și televiziunea NBC anunțaseră joi că Biroul Federal de Investigații (FBI) investighează legăturile lui Kushner cu Rusia.

La scurt timp după mesajele președintelui, secretarul pentru securitate internă John Kelly a apărut la mai multe televiziuni elogiind așa-zisele canale confidențiale de comunicare, în special cu Rusia. "După părerea mea, este atât normal, cât și acceptabil", a declarat el la televiziunea ABC. Consilierul pentru securitate națională H. R. McMaster susținuse încă de sâmbătă că astfel de canale nu sunt neobișnuite.

Fostul director pentru serviciile naționale de informații, James Clapper, a declarat însă la NBC că "beculețul meu de avertizare s-a aprins clar și cred că la fel și tuturor celor din comunitatea de informații — foarte preocupați de natura acestor apropieri de ruși".

Mai mulți apropiați ai lui Donald Trump sunt suspectați de legături nepotrivite cu Moscova. Primul consilier pentru securitate națională al președintelui, Michael Flynn, a demisionat în februarie, la mai puțin de o lună de când fusese numit, după ce s-a aflat despre discuțiile sale cu ambasadorul rus în Statele Unite, Serghei Kisliak, și despre faptul că l-a dezinformat pe vicepreședintele Mike Pence privind relația cu diplomatul respectiv.

Jared Kushner, în vârstă de 36 de ani, este căsătorit cu Ivanka Trump, una din fiicele președintelui american. Potrivit presei, el a avut contacte cu Moscova în decembrie pe tema deschiderii unui canal secret de comunicații. Știrile despre acest subiect au apărut în timp ce Donald Trump se afla în străinătate. Reuters a obținut din partea a șapte foști și actuali oficiali ai SUA confirmarea că ginerele președintelui a avut cel puțin trei contacte cu Kisliak despre care nu se știa până recent.

Potrivit lui Trump, "de câte ori vedeți cuvintele 'sursele spun' în media cu știri false și nu se menționează nume, este foarte posibil ca aceste surse să nu existe, ci să fie inventate de cei care scriu știri false. #FakeNews este dușmanul!".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”