SUA: Președinta partidului democrat demisionează, după ce a fost contestată de Sanders

Președinta partidului democrat din SUA, Debbie Wasserman Schultz, a anunțat, duminică, că va demisiona din funcție la sfârșitul convenției de învestitură a lui Hillary Clinton, care începe luni la Philadelphia, informează AFP și Reuters.

"Cel mai bun mod pentru mine de a realiza aceste obiective este să demisionez din funcția de președinte al partidului la sfârșitul convenției", a scris ea într-un comunicat, evocând campania electorală din următoarele luni și în timp ce site-ul Wikileaks a publicat vineri seară aproximativ 20.000 de mesaje interne ale partidului democrat dezvăluind o posibilă tentativă de destabilizare a lui Bernie Sanders în alegerile primare pentru Casa Albă.

Debbie Wasserman Schultz, membru al Camerei Reprezentanților aleasă în Florida, este contestată de luni de zile de Bernie Sanders și susținătorii săi, care o acuză de părtinire.

Ea ar trebui să prezideze lucrările Convenției Naționale Democrate (DNC), brațul administrativ al partidului, dar a confirmat că doar va deschide și închide convenția. Ea va rosti de asemenea un discurs în fața a peste 4.700 de delegați democrați.

Demisia ei ar trebui să satisfacă tabăra lui Sanders și să calmeze spiritele înaintea discursului senatorului de Vermont la tribună luni seară.

Sanders a cerut demisia lui Debbie Wasserman Schultz mai înainte în timpul zilei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?