SUA: Preşedintele Biden a vizitat New Orleans pentru a evalua pagubele produse de uraganul Ida

SUA: Preşedintele Biden a vizitat New Orleans pentru a evalua pagubele produse de uraganul Ida

Preşedintele american Joe Biden a vizitat sâmbătă New Orleans, statul Louisiana (sudul SUA), pentru a sublinia sprijinul administraţiei sale pentru oamenii din regiune după trecerea uraganului Ida şi a evalua pagubele produse, transmite sâmbătă dpa.



"Cu toţii suntem implicaţi, nu vom lăsa nicio comunitate în urmă - sat, oraş, zonă de coastă, uscat. Aşa cum v-am promis, vă vom asigura spatele până se rezolvă lucrurile", a declarat Biden la centrul pentru operaţiuni de urgenţă din LaPlace, Louisiana, potrivit unei relatări de presă. "Iar astăzi mesajul meu este - cred că este ceea ce vedem cu toţii, şi primesc acelaşi răspuns şi de la prietenii mei republicani - prieteni republicani de aici care sunt în Congres: Nu e nimic politic în asta. Are pur şi simplu legătură cu salvarea vieţilor şi cu a-i pune din nou pe oameni pe picioare", a adăugat preşedintele american.



Cel puţin 13 oameni au murit când uraganul Ida a lovit Louisiana şi statul învecinat Mississippi. Potrivit Casei Albe, 800.000 de locuinţe din regiune încă nu au curent electric.

Uraganul Ida a lovit nord-estul SUA şi a lăsat în urmă 48 de morţi, marea lor majoritate în New York şi în statul învecinat New Jersey. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria