SUA: Președintele Donald Trump l-a înlocuit pe șeful Agenției pentru imigrație și vămi

SUA: Președintele Donald Trump l-a înlocuit pe șeful Agenției pentru imigrație și vămi

Președintele american, Donald Trump, l-a înlocuit luni pe șeful interimar al Agenției pentru imigrație și vămi (ICE), Daniel Ragsdale, din administrația Obama, a anunțat secretarul Securității Interne, John Kelly, citat de AFP.

Thomas Homan, care preia conducerea ICE în locul lui Daniel Ragsdale, "va lucra la aplicarea legilor noastre privind imigrația pe teritoriul SUA, în conformitate cu interesul nostru național", a declarat Kelly, într-un comunicat.

Tot luni, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a destituit-o din funcție pe ministra interimară a Justiției, Sally Yates, ce provenea din administrația Obama, la câteva ore doar după ce aceasta a exprimat refuzul de a apăra în instanțe ordinul executiv prezidențial de vineri privind interzicerea intrării pe teritoriul SUA a cetățenilor din șapte state majoritar musulmane și a refugiaților.

"Ministra interimară, Sally Yates, a trădat Departamentul de Justiție refuzând să aplice un ordin menit să protejeze cetățenii Statelor Unite", a declarat Casa Albă, într-un comunicat citat de AFP.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”