SUA: Preşedintele Trump anunţă că va accepta nominalizarea republicană "live de la Casa Albă"

SUA: Preşedintele Trump anunţă că va accepta nominalizarea republicană "live de la Casa Albă"

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că va accepta candidatura republicană pentru un al doilea mandat în timpul unui discurs în direct de la Casa Albă, săptămâna viitoare, confirmând intenţiile exprimate anterior care i-au atras critici din partea democraţilor şi chiar a unor colegi republicani, transmite Reuters.

Donald Trump a declarat săptămâna trecută pentru New York Post că "probabil" va accepta nominalizarea republicană de pe gazonul Casei Albe, pe care l-a numit "un loc care mă face să mă simt bine".

Pandemia noului coronavirus a obligat ambele partide politice să îşi modifice modul de organizare a Convenţiilor Naţionale.

În timpul unui miting de campanie în Oshkosh, Wisconsin, Donald Trump i-a criticat pe democraţi pentru înregistrarea prealabilă a unor discursuri destinate Convenţiei Naţionale, care a început luni.

"Vom avea un discurs real joi, joia următoare, aşa că veţi asculta în direct de la Casa Albă. Avem destule de spus", a declarat Trump. Discursul său este programat în ultima zi a Convenţiei Naţionale Republicane, care va avea loc săptămâna viitoare.

Democraţii l-au acuzat pe Donald Trump că a politizat reşedinţa istorică a preşedinţilor americani. Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, a declarat că Donald Trump va "degrada Casa Albă" dacă o va folosi pentru un eveniment politic.

Donald Trump insistă că nu va încălca Legea Hatch din 1939, care interzice angajaţilor guvernamentali să folosească autoritatea oficială pentru a interfera cu rezultatul alegerilor, deoarece prevederile sale nu i se aplică preşedintelui. Dar chiar dacă Trump ar fi scutit de la respectarea acestei reglementări, activităţile Convenţiei Republicane la Casa Albă ar putea totuşi pune alţi oficiali guvernamentali în pericolul de a încălca legea, consideră specialiştii în drept.

Totodată, programul de campanie aglomerat al preşedintelui Trump din această săptămână reprezintă o ruptură cu tradiţia. Conform acestei tradiţii, candidaţii unui partid îşi limitează, de obicei, activităţile în perioada în care se desfăşoară convenţia partidului rival. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”