SUA: Preşedintele Trump nu mai are simptome de 24 de ore şi febră de patru zile

SUA: Preşedintele Trump nu mai are simptome de 24 de ore şi febră de patru zile

Preşedintele american Donald Trump, testat pozitiv pentru COVID-19 în urmă cu o săptămână, nu a avut simptome în ultimele 24 de ore şi nici febră timp de patru zile, a anunţat miercuri medicul său, transmite AFP.

Scurta informare a doctorului Sean Conley a început cu o frază neobişnuită: "În această zi preşedintele a spus: "Mă simt bine!"

"Nu a avut febră de peste patru zile şi niciun simptom de peste 24 de ore", a continuat medicul.

Sean Conley a declarat că ultimele analize ale probelor prelevate luni au relevat urme de anticorpi împotriva COVID-19 care nu au fost detectate joi seara, când Donald Trump a fost testat pozitiv.

Virusologul Florian Krammer de la şcoala de Medicină Icahn din New York consideră însă că aceste rezultate nu sunt neapărat foarte semnificative în acest stadiu. "Este foarte posibil ca majoritatea anticorpilor detectaţi să provină din transfuzie", a declarat acesta pentru AFP.

Preşedintele SUA a primit un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză dezvoltaţi de laboratorul Regeneron. Injectaţi în corpul pacientului, anticorpii sintetici pot dezintegra virusul, neutralizându-l aşa cum cum este menit să o facă sistemul imunitar.

Pentru profesorul Michael Buchmeier de la Universitatea din California, prezenţa acestor anticorpi în această etapă ar putea însemna, de asemenea, că infecţia a fost prezentă la pacient mai devreme decât s-a anunţat. Medicii de la Casa Albă au afirmat că Donald Trump a fost testat pozitiv pentru prima dată joi, 1 octombrie, dar au refuzat cu încăpăţânare să spună când a fost testat anterior. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei