SUA: Preşedintele Trump susţine că nu va mai închide ţara în cazul unui al doilea val al epidemiei COVID-19

SUA: Preşedintele Trump susţine că nu va mai închide ţara în cazul unui al doilea val al epidemiei COVID-19

Preşedintele Donald Trump a declarat joi că dacă un al doilea val al epidemiei noului coronavirus va afecta din nou Statele Unite nu va mai încerca să închidă din nou ţara, informează dpa.

"Vom stinge focarele, nu vom închide ţara, vom stinge focul", a susţinut Trump referindu-se la eventualitatea unui al doilea val al epidemiei COVID-19.

"Fie că este vorba de tăciuni, fie că sunt flăcări, le vom stinge", a adăugat preşedintele american în timpul unei vizite la fabrica de automobile Ford din Ypsilanti, în vestul statului Michigan.

Această declaraţie survine în condiţiile în care toate cele 50 de state americane au relaxat deja într-o oarecare măsură restricţiile. Statele conduse de republicani au încercat într-o mai mare măsură să redeschidă economia mai rapid, în timp ce statele conduse de democraţi au o abordare mai prudentă.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice au avertizat că o relaxarea prea rapidă a măsurilor restrictive ar putea duce la un al doilea val de infectări în toamnă şi la iarnă. Aceştia sunt îngrijoraţi că nu va exista voinţă politică sau publică de a reintroduce măsurile restrictive dacă situaţia o va impune.

În pofida declaraţiilor preşedintelui Trump, măsurile restrictive aplicate activităţilor economice, care au afectat cea mai mare parte a ţării, au fost puse în aplicare de autorităţile locale şi de stat, care ar fi responsabile de aplicarea unor noi ordine în cazul unui nou val al epidemiei COVID-19.

Totodată, Donald Trump a refuzat joi să poarte masca de protecţie în public în timpul vizitei la fabrica de automobile din Michigan, în pofida apelului procurorului general care i-a solicitat preşedintelui să poarte mască în conformitate cu ordinele de sănătate publică.

"Nu am vrut să ofer presei plăcerea de a o vedea", a declarat Trump când a fost întrebat de un reporter de ce a ales să nu poarte mască. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /