SUA: Preşedintelui Trump "îi este greu să creadă" că Israelul ar fi spionat Casa Albă

SUA: Preşedintelui Trump "îi este greu să creadă" că Israelul ar fi spionat Casa Albă

Preşedintele Donald Trump a negat joi veridicitatea informaţiilor potrivit cărora Israelul ar fi spionat Casa Albă şi a reafirmat relaţia excelentă pe care o are cu statul evreu, informează AFP.

"Nu cred. Nu cred că israelienii ne spionează. Mi-ar veni greu să cred", a declarat preşedintele Statelor Unite."Totul este posibil, dar nu cred", a insistat liderul de la Casa Albă.

Un articol apărut în Politico scrie despre faptul că Israelul ar fi amplasat în 2017 dispozitive de supraveghere a telefoanelor mobile în zona din apropierea Casei Albe, în inima capitalei Statelor Unite.

"Aceste aparate cu siguranţă au servit la spionarea preşedintelui Donald Trump" şi a consilierilor săi, a explicat un oficial american citat în articol.

Israelul a negat cu fermitate aceste acuzaţii. O dezminţire reluată joi de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a denunţat o poveste "complet inventată".

"Am o linie directoare: fără spionaj în Statele Unite", a asigurat prim-ministrul israelian."Aceasta este respectată la literă, fără excepţii", a mai spus Netanyahu.

Donald Trump şi-a manifestat sprijinul ferm faţă de Israel şi de actualul premier, mergând până acolo încât a încălcat consensul internaţional şi linia diplomatică tradiţională a SUA prin recunoaşterea unilaterală a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

"Relaţia mea cu Israelul este excelentă", a subliniat miliardarul republican. El a reamintit retragerea SUA din acordul nuclear internaţional privind Iranul, o decizie foarte apreciată de executivul israelian. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...