SUA: Prima conferință de presă a lui Trump va fi dominată de acuzațiile potrivit cărora rușii au informații compromițătoare despre el

SUA: Prima conferință de presă a lui Trump va fi dominată de acuzațiile potrivit cărora rușii au informații compromițătoare despre el

Acuzațiile conform cărora oficiali ruși din domeniul contraspionajului dețin informații compromițătoare despre președintele ales al SUA, Donald Trump, vor domina cu siguranță îndelung amânata primă conferință de presă a acestuia, notează miercuri DPA.

Inițial, în timpul întâlnirii cu jurnaliștii, Trump urma să se concentreze pe modul în care se va distanța de interesele sale de afaceri.

Un rezumat al acuzațiilor a fost atașat la finalul raportului agențiilor de informații ale SUA cu privire la amestecul Rusiei în campania electorală dinaintea alegerilor prezidențiale americane din 8 noiembrie 2016, potrivit CNN. El include detalii grafice ale unei întâlniri a miliardarului american cu prostituate într-un hotel din Moscova, întâlnire filmată de serviciile secrete ruse pentru a-l putea șantaja în viitor, a scris The New York Times.

Într-o postare pe Twitter , Trump a respins relatările în cauză, pe care le-a numit 'știri false' cu numai câteva ore înaintea primei sale conferințe de presă după alegerea sa în funcția de președinte al Statelor Unite.

Conferința a fost inițial programată pentru data de 15 decembrie 2016, după care a fost anulată și reprogramată. Donald Trump nu a mai ținut o conferință de presă din iulie anul trecut.

Este de așteptat ca jurnaliștii să-i adreseze lui Trump întrebări despre eventualele conflicte de interese, ținând cont de afacerile pe care le deține, și despre intențiile sale după ce își va prelua mandatul al Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Un sondaj de opinie dat publicității marți de Pew Research Center arăta că peste jumătate dintre americani sunt îngrijorați de transparența arătată de Donald Trump în legătură cu prezentarea intențiilor sale. O proporție de 57% dintre americani au exprimat temeri legate de potențialele conflicte de interese în administrația Trump.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski